Марка smart починає новий етап свого розвитку з концептом кросовера

70

У 2019 році відбулося «перезавантаження» автомобільної марки smart. Бренд перейшов під контроль спільного підприємства компаній daimler і geely, відмовився від випуску традиційних машин на користь електромобілів і оголосив про перенесення виробництва в китай.

Колишні мікромобілі smart fortwo і forfour поки ще залишаються на конвеєрі, а першою моделлю нового етапу стане компактний електричний паркетник. Прообраз машини показали у вигляді концепт-кара smart concept #1 на виставці в мюнхені.

Це більший автомобіль в порівнянні зі старими «смартами»: довжина кросовера — 4,29 метра, як у mitsubishi asx, наприклад. Та й по дизайну концепт зовсім не схожий на колишні моделі марки: плавні лінії кузова, мінімум декору, лаконічний дизайн салону.

Електричну “начинку” майбутнього серійного паркетника розробляє китайська компанія geely, але ніякої технічної інформації про машину поки немає.

Серійне виробництво нового “смарта” має початися в 2022 році в китаї. Повернення марки в росію не планується: з нашого ринку smart пішов минулого року після переходу на електрифіковані машини.