Mercedes eqg concept: так буде виглядати електричний гелендваген

72

До автосалону iaa mobility 2021 німці з mercedes-benz підготували позашляховик eqg concept, що дає наочне уявлення про те, як буде виглядати прийдешній електричний гелендваген. Очікується, що серійний варіант eqg дебютується в 2024-му.

Зовні показаний прототип нагадує нинішній серійний mercedes g-class, в оформленні екстер’єру якого додали характерні елементи від вже випускаються моделей з електричної лінійки eq. Зокрема, мова йде про заглушці замість решітки радіатора з особливою підсвічуванням.

Крім того, mercedes eqg concept обзавівся двоколірним забарвленням кузова, іншими бамперами, великими 22-дюймовими дисками, багажником на даху і прямокутним кофром замість запасного колеса на п’ятій двері, в якому можна зберігати, наприклад, кабелі для підзарядки.

Також машину прикрасили діодними стрічками, вбудованими в молдинги, корпуси дзеркал заднього виду і в деякі інші елементи. Можливо, серійний варіант позбудеться ряду використовуваного тут декору, але в цілому майбутній eqg буде виглядати саме так. Фото інтер’єру поки не показані.

Технічні подробиці мерседес eqg концепт виробник не розкриває. Відомо, що в рух машину будуть приводити відразу чотири електромотори — по одному на кожне колесо. Це дозволить не тільки забезпечити повний привід, але і зімітувати блокування всіх трьох диференціалів, а також реалізувати подачу тяги саме на ті колеса, де вона потрібна в даний момент.

Повідомляється також, що електричний позашляховик зберіг рамну конструкцію, але сама рама тут нова — з заново спроектованими підвісками і вбудованою між лонжеронами тяговою батареєю. Ємність акумуляторів і запас ходу на повному заряді не уточнюються — все це стане відомо пізніше, ближче до початку серійного випуску.