Подивіться на крихітний електрокар, який вміє ставати ще менше

80

Головна “фішка” city transformer – змінна ширина колії-дозволяє йому без проблем паркуватися на вузьких місцях в режимі city mode (»міський режим”). За задумом творців, ця здатність допоможе заощадити до 75 відсотків простору на вулицях, так як на одному парко-місці можуть вміститися до чотирьох таких автомобілів. Шанс знайти вільне місце у водія city transformer в 10 разів більше – приблизно як у мотоциклістів, підрахували ізраїльтяни.

У другому режимі performance mode («продуктивний режим») колеса разом з арками висуваються з кузова електрокара, збільшуючи загальну ширину до 1,4 метра для більшої стійкості на високих швидкостях. Решта габарити не змінюються: в довжина city transformer становить 2500 міліметра, висота – 1580 міліметрів при колісній базі 1800 міліметрів.

У рух city transformer приводять два електромотори, кожен з яких видає близько 10 кінських сил. На розгін з місця до 50 кілометрів на годину електромобіль витрачає п’ять секунд рівно, а максимальна швидкість становить 90 кілометрів на годину. Поповнити заряд батареї з нуля до 80 відсотків можна за півгодини.

Відзначається, що хетчбек легкий в обслуговуванні: в ньому на 90 відсотків менше деталей, ніж у стандартного автомобіля з двс, і на 50 відсотків менше, ніж у середнього електрокара.

Прийом замовлень на city transformer вже відкритий. Автомобіль доступний в чотирьох кольорах за ціною від 12 500 євро або 1,08 мільйона рублів за сьогоднішнім курсом. Як повідомляє autocar, це спеціальна ціна для тих, хто встигне розмістити замовлення: пізніше вартість електрокара зросте до 16 000 євро (1,39 мільйона рублів).

Компанія smart, відома маленькими хетчбеками, привезла в мюнхен найбільшу модель у своїй історії – concept 1, створений спільно з китайським geely і за розміром схожий з mini countryman. Поки це тільки концепт, але вже в наступному році smart випустить на ринок серійну версію.