Зможете здогадатися, що на фото-старий радянський всюдихід?

76

Любов до техніки передалася денису від батька і діда. Прочитавши в десятому класі про газ-69, молодий чоловік загорівся ідеєю зробити з «козлика» автомобіль мрії. У 2018 році він з ольшан поїхав в світлогорськ і придбав там екземпляр 1964 року випуску. Тут же взявся за роботу. Два роки наполегливої праці не пройшли дарма-зараз денис готовий презентувати свій проект.

Розповідає онлайнер.

Газ – 69 (в народі його прозвали «козлик» або «газик») випускався з 1952 по 1973 рік. За два десятиліття виробництва з конвеєра зійшло понад 600 000 таких машин. У наш час, незалежно від року випуску, модель є олдтаймером. Під капотом у цього радянського автомобіля підвищеної прохідності знаходиться рядний 4-циліндровий бензиновий двигун об’ємом 2,1 літра і потужністю 55 к.с. Середня витрата палива на 100 км становить близько 14 літрів. По заводу “козлик” розрахований на вісьмох людей: двоє сидять спереду на сидіннях, а решта шестеро розміщуються на бічних лавках позаду. Існує також п’ятимісна модифікація газ-69а, в якій лавки замінені на тримісний диван.

Як каже денис, у нього з самого початку не було мети повернути «козлику» первозданний вигляд.

” я купив кузов — – пояснює власник. – більше, по суті, там нічого і не було, автомобіль своїм ходом їхати не міг. Це, насправді, і не важливо, адже я відразу поставив собі за мету-засунути в старий радянський “всюдихід” німецьку начинку. За підсумком оригінальними залишилися лише рама і роздавальна коробка»ну і кузов, природно)”.

— продовжує денис. – вважаю, що це найкращий німецький мотор. Зрозуміло, довелося зробити капітальний ремонт, але зате зараз відчуття від їзди абсолютно не порівнянні з тими, які отримуєш на стоковому газ-69. Максимальна швидкість, яку я розвивав на своєму “козлику», становить 100 км/год, але для найбільш комфортного водіння краще не гнати швидше 70-75 км/ч.витрата становить десь 12-14 літрів”.

Найбільше труднощів у дениса виникло з облицюванням — її довелося шукати по всьому снд, причому за чималі суми. Навіть ті запчастини, які вдалося виявити порівняно швидко (крила, підніжки, решітка, зябра), відчутно вдарили по кишені.

” нічого дивного, – зазначає господар авто. – якщо стан деталі хороший, то і стоїть вона порядно. Скільки всього фінансів пішло на проект, сказати не можу — секрет».

Цікава історія пов’язана з фарбуванням: “я хотів зелений металік. Але діти сказали:“тату, пофарбуй в червоний, тоді ми наш монстр-трак назвемо дракоша”. Що ж, так і зробив. Замовив з німеччини фарбу, пофарбував. Дуже ефектно вийшло. Але монстр-траком або навіть всюдиходом мій “козлик” назвати не вийде, тому що я на ньому по бездоріжжю не катаюся. Шкода красу псувати. Проект скоріше підходить для поїздки спекотним літнім днем на пляж, ніж для переміщення по сльотавій путівці».

Газ – 69 відомий своїми вузькими дверима і не самим комфортабельним салоном. Перший недолік денис виправив розширенням прорізів. Щодо другого зазначає, що не вважає оригінальний салон «газіка» таким вже незручним, але все одно вніс зміни. Наприклад, встановив сидіння від bmw 525 і оббив салон шкірою.

” у порівнянні з ваз – 2106 стоковий салон газу ще дуже навіть непоганий, — сміється чоловік. – передня панель, до речі, якраз від“жигулів”. По крайней мере, даху немає, так що в питанні висоти тісно не буває ніколи. Ще й багажник досить місткий, можна до десяти мішків картоплі туди укласти. Або навіть тягнути цілий причіп від трактора, повний картоплі”.

Денис особливо пишається дрібницями: перенесенням двірників з верхньої частини лобового скла на нижню; заливний горловиною з ключем і люком; власноруч зробленими дверними і салонними картами.

«за весь той час, який я витратив на проект, жодного разу не ловив себе на думці, що роблю якісь речі насильно і проти своєї волі,-зізнається власник. – приходив увечері в гараж і міг просидіти там до години або другої години ночі, якщо все виходило. Якщо ж робота не сперечалася-нічого страшного, повертався до проекту пізніше. Іншими словами, в цьому газ – 69 немає жодного насильно закрученого гвинтика. Все від душі і для душі”»