Незапланований тест iPhone 8 під водою

232

Новий iPhone 8 довів свою захист від ударів

Як можуть бути пов’язані, тест-драйв на Gelendwagen 550 4×42 і тест на міцність новенького гаджета iPhone 8? Зараз ми покажемо, як це може статися.

Виїжджаєте на офф-роуд сесію на позашляховику з друзями. Бажано заїхати в сильнопересеченную місцевість, де буде пристойно підкидати на купині. Ваші друзі, що знаходяться в автомобілі, напевно захочуть зняти проходження імпровізованої траси на смартфон на відео висунувшись з вікна. Не бороніть цього пориву.

Раз, два, три… і телефон вартістю 60 тис. рублів летить уздовж високого борту позашляховика вниз. Тут є два варіанти розвитку подій. Або він впаде на землю, і, якщо на нього в ту ж секунду не наїде заднє колесо, з великою часткою ймовірності з телефоном все буде в порядку. Або, він впаде у воду. Що буде з електронним гаджетом в такому випадку? Чи захистить його клас захисту за стандартом IP68? Відповідь у відео:

Якщо відставити жарти в сторону, скажемо наступне. Навіть незважаючи на те, що клас захисту від вологи і пилу в новому iPhone досить високий (телефон, згідно з описом рівня захисту від води з 8 класу, можна занурювати на глибину більше 1 м і тримати його там більше 30 хвилин) ми б не рекомендували його кидати у воду або мити пристрій в раковині водою з-під крана. Особливо якщо ви активно користуєтеся вже протягом декількох місяців.

Справа в тому, що корпус телефону при експлуатації все ж має певний люфт, деталі хоч і підігнані дуже щільно, але «грають» один по відношенню до одного. Перепади температури від тепла в холод, впливу сонячних кращою, нагрів смартфона під час використання, падіння і тому подібні несприятливі та/або природні фактори негативно впливають на гаджет. Тому з часом герметик та інші ущільнення можуть почати пропускати незначна кількість води. Але навіть його буде достатньо для того, щоб «убити» пристрій. Досить замкнути два крихітних контакту і материнська плата буде знищена.

Згідно з чинною гарантії від Apple (www.apple.com), у разі виходу з ладу апарата з-за контакту з рідиною», вона на нього не поширюватиметься, тобто чинити ви його будете за свої гроші.

У разі ненавмисного краш-тесту «восьмого» iPhone, все пройшло благополучно. Але краще тримати гаджет міцнішим, якщо вже вирішили зайнятися екстремальної зйомкою.