Польща оприлюднить новий броньований автомобіль на mspo-2021 (фото)

76

Передбачається, що машина буде виготовлятися в польщі на колишньому автобусному заводі autosan.

Польська компанія huta stalowa wola на оборонно-промисловій виставці mspo-2021, яка пройде з 7 п 10 вересня в місті кельтце, представити новий броньований автомобіль з колісною формулою 4×4. Машина пропонується в рамках конкурсу на перспективну броньовану машину для польських сил спеціальних операцій за програмою pegaz, а також для артилерійських частин як машини управління і розвідки. Передбачається, що машина буде проводитися в польщі на колішньому автобусному заводі autosan. Повідомляє видання milmag.

Нова бронемашина в базовому варіанті буде мати екіпаж з двох чоловік і вміщати шість військовослужбовців у повній бойовій викладці. У базовій конфігурації машина має повну бойову масу 13 тонн з можливістю її збільшення до 18 тонн за рахунок посилення захисту. Броня захищає екіпаж від куль і осколків. Автомобіль відповідає стандартам балістичного захисту stanag 4569 на рівні level 2-4 і стандарту протимінного захисту stanag 4569 на рівні level 2a/2b – 3a/3b. Бронеавтомобіль оснащено дистанційно керованим кулеметним бойовим модулем zsmu a5 розробки польського підприємства zakłady mechaniczne tarnów.

Новий польський бронеавтомобіль розроблений спільно з чеською компанією tatra export і використовує шасі tatra 815-7 4×4. Модульна конструкція передбачає можливість майбутнього розширення конфігурації бронемашини до колісної формули 6×6 і 8×8. Машина на вибір може оснащуватися дизельним двигуном tatra потужністю 300 квт або cummins – 270 квт. Коробка передач-автоматична шестиступінчата коробка allison 4500sp. Максимальна швидкість по шосе 110 км/год, запас ходу по шосе до 700 км. Машина має регульований дорожній просвіт від 260 до 430 мм без підготовки броньовик може перетинати водойми убрід глибиною до 1,2 м і долати стіни висотою до 0,5 м і канави на суші глибиною до 0,9 м.