Відпрацювання в порогах авто: мінусів більше, ніж плюсів

70

Лити відпрацювання в порожнисті пороги-ідея не нова. Через брак якісної антикорозійної хімії цей спосіб використовували шофери в срср. Та й сьогодні знайдеться безліч бажаючих заощадити і вдруге використовувати те, за що одного разу вони вже заплатили. І варто відзначити, що з одного боку відпрацювання — варіант робочий. У властивостях відслужив свій термін моторного масла все ще присутній присадки, що запобігають корозії. Однак все це ненадовго. І ось чому.

Прослуживши 10-15 тисяч кілометрів в двигуні внутрішнього згоряння, змінюються в гіршу сторону буквально всі основні властивості масла, починаючи від чистячих і змащувальних і закінчуючи антикорозійними, за які відповідає лужне число мастила. Чим довше масло пропрацювало в двигуні, тим його лужне число менше. А так само і гірше антикорозійні властивості, що захищають внутрішні поверхні силового агрегату.

Масло, залите в пороги, не витісняє вологу, якщо така там виявилася, а покриває її зверху, перешкоджаючи контакту з киснем. Таким чином, волога нікуди не дінеться, тому що масляна плівка не дасть їй випаруватися. У свою чергу процес іржавіння все одно буде розвиватися. Трохи повільніше, але буде. А результати подібної “обробки” всі ми щодня бачимо на дорогах країни — в порогах машин зяють величезні діри.