Dodge анонсував новий кросовер: швидше за все, зроблений з “китайця”, який продають і в рф

71

Минулого літа з’явилася інформація про те, що dodge працює над компактним кросом, який виявиться родичем ще не представленого alfa romeo tonale. Для тієї моделі нібито відродять назву hornet, її прем’єра намічена на наступний рік, а головним ринком стануть штати. Тепер же з’ясувалося, що dodge готує ще один новий suv, він призначений тільки для мексики, і його розсекретять до кінця поточного року.

Поки місцевий підрозділ stellantis поширив лише кілька фотографій замаскованої машини, її ім’я не оголошено, при цьому в компанії заявили, що модель все ще проходить випробування. Втім, мексиканські профільні медіа вже впізнали кросовер, вони вважають, що під камуфляжем ховається китайський gac trumpchi gs5 (марку trumpchi концерн gac використовує тільки на батьківщині), який доступний і в росії. Судячи з усього, вони мають рацію: силует, фари і ліхтарі – все збігається.

Тим часом dodge не вперше чіпляти свої емблеми на автомобілі інших марок. Так, в тій же мексиці сьогодні можна купити седанчик dodge attitude, який є трохи перелицьованою версією дореформеного mitsubishi mirage/attrage (в попередньому поколінні attitude і зовсім був солярисом). Там також продавали “чотирьохдверку” dodge neon, тобто дорестайлінговий fiat tipo, але цю модель з мексиканської гами нещодавно прибрали. Ну а концерн gac – це давній партнер ще fca (злиття fca і psa в альянс stellantis було завершено лише в 2021-му), в китаї у компаній є спільне підприємство.

Нагадаємо, кросовер gac trumpchi gs5 актуальної, другої за рахунком, генерації дебютував в 2018-му.на домашньому ринку він популярністю не користується, причому настільки, що пережив рестайлінг паркетник навіть знизили на посаді: такий suv увійшов в сімейство молодшої моделі gs4, отримавши приставку plus. Але дореформений варіант досі в строю, і саме він перетвориться в новий dodge.

Довжина gs5 дорівнює 4695 мм, ширина – 1885 мм, висота – 1726 мм, колісна база – 2710 мм.тобто за габаритами він близький, наприклад, до mitsubishi outlander. У китаї крос оснащується бензиновою “турбочетверкой «1.5 потужністю 169 к.с., яка працює в парі з шестиступінчастим» автоматом” aisin. Втім, не виключено, що dodge загонять більш потужний турбомотор від gs4 plus, мова йде про двигун 2.0, що видає 252 к.с. (він теж поєднується з 6акп). Привід же в будь-якому випадку тільки передній.