Купе lotus emira підготували для гонок

66

На відміну від дорожнього lotus emira, який запропонують в тому числі з «турбочетверкой» mercedes-amg 2.0, машині з приставкою gt4 покладений лише перевірений часом тойотовський v6 3.5, оснащений приводним нагнітачем harrop tvs 1900. Щоб дотримати баланс продуктивності, на гоночній дводверці двигун буде видавати ті ж 400 кінських сил, але поєднуватися з шестидіапазонною секвенталкою xtrac і диференціалом підвищеного тертя.

1 / 4

Новими для emira gt4 стануть кузов з композиту, гальма alcon і настроюється абс bosch motorsport. Підвіски спереду і ззаду — на подвійних важелях, з койловерами öhlins і стабілізаторами поперечної стійкості. Каркас, шеститочкові ремені безпеки, система пожежогасіння та 96-літровий паливний бак омологовані fia. При всьому при цьому версія gt4 на 145 кілограмів легше звичайної emira.

Судячи з усього, новинка прийде на зміну аналогічній еворі. Принаймні для сезону 2022 року компанія збирається випустити обмежене число гоночних машин, а в 2023-му збільшити обсяги, якщо буде попит. Офіційна презентація дводверки відбудеться до кінця року на власній трасі лотуса в англійському хетелі. Там же стануть відомі нові деталі і, можливо, ціна.