Як видалити подряпини з глянцевих поверхонь в салоні автомобіля

338

Ось як прибрати подряпини на глянцевому поверхні оздоблення інтер’єру машини.

З часом глянсові поверхні внутрішньої обробки автомобілів покриваються тисячами крихітних відколів і подряпин. Примітно, що подібні вади з’являються навіть при відносно невеликому терміні експлуатації автомобіля. На жаль, звичайні миючі засоби з подібними ушкодженнями внутрішньої обробки не впораються. Але насправді ви можете позбутися від більшості дефектів, зробивши інтер’єр авто більш свіжим.

Як видалити подряпини з глянцевих поверхонь в салоні автомобіля Єдиний способо видалити подряпини з пластикових панелей – це їх полірування

В останні роки все більше нових автомобілів отримали гарні сучасні інтер’єри. Стиль багатьох навіть дешевих автомобілів копіює розкішні інтер’єри люкс-автомобілів. Тільки ось якість деяких матеріалів, застосовуваних для обробки, залишає бажати кращого. Особливо це стосується глянсових поверхонь, які легко дряпаються навіть в преміальних автомобілях.

Глянсова оздоблення салону відмінно виглядає, коли на ній немає жодної подряпини або відколу. Але за короткий час подібна поверхня може перетворитися в жахливе видовище. Наприклад, ми часто кладемо ключі в підстаканники, розташовані поруч з ручкою перемикання передач, або ставимо в підстаканники кави. Зізнайтеся, ви проливали каву або інші напої в машині? Впевнені, багато хто з цим стикалися. А ви знаєте, що пролиті напої або ключі легко можуть перетворити глянсову поверхню центральній консолі в матову, всіяну множинними сколами і подряпинами?

Як видалити подряпини з глянцевих поверхонь в салоні автомобіля

Напевно багато автолюбителі часто протирають область оздоблення навколо ручки коробки передач, сподіваючись захистити глянсову поверхню від пошкоджень. Але в результаті подряпини і сколи все одно з’являються. А ви в курсі, що кожен раз, коли ви ганчіркою протираєте панелі оздоблення салону, ви насправді створюєте на них дрібні пошкодження і подряпини? Особливо якщо панель не знежирена і не очищена за допомогою спеціальних засобів для очищення пластикових деталей інтер’єру автомобіля. Це все одно що протирати кузов машини брудною ганчіркою, містить дрібний пісок, який як абразивний матеріал може призвести до пошкодження лакофарбового покриття.

Але що робити, якщо глянцеві деталі салону вкрилися множинними дрібними подряпинами і сколами? Як їх можна видалити самостійно?

Для цього радимо вам подивитися неймовірно детальний лайфхак, який зняв на відео зарубіжний блогер Ларрі Косилл.

У своєму відео блогер докладно пояснив, як можна видалити подряпини з темною глянцевою внутрішньої обробки салону автомобіля, не завдаючи шкоди яким-небудь сусіднім компонентів інтер’єру.

Як видалити подряпини з глянцевих поверхонь в салоні автомобіля Перш ніж приступити до видалення подряпин з глянсової поверхні панелей необхідно захистити сусідні компоненти від пошкоджень

На жаль, вивести всі подряпини, наприклад з поверхні розташованої поруч з ручкою перемикання коробки передач, не так легко, як здається. Для того щоб прибрати подряпини та сколи, вам доведеться зайнятися поліруванням пошкодженої поверхні, скориставшись спеціальним інструментом, або підібрати інший відповідний спосіб.

Але в будь-якому випадку, щоб видалити дрібні подряпини, без полірування глянсової поверхні оздоблення інтер’єру не обійтися.

Ролик досить-таки довгий. Але повірте, якщо ви хочете зробити інтер’єр своєї машини більш свіжим, ви обов’язково повинні вивчити цей лайфхак.