Дріфт на електричній Toyota AE86

264

Такого ви не бачили ніколи: Hoonigan зробив електричний дрифткар

Як ви думаєте, електрокари стануть дійсно популярними? Або це чергова пастка автовиробників, які намагаються зробити великі, дуже великі прибутки на уявному або реальному бажанні врятувати нашу планету від загибелі?

Впевнений, що на це питання точно не дадуть навіть експерти з самими відомими іменами. Думки в цьому питанні діаметрально протилежні, хтось каже, що ДВС нікуди не підуть, бо нема такої кількості покладів корисних копалин на Землі, які б наповнили і підтримали розвиток електрокарів, представники іншого табору запевняють, що все зовсім не так і нас чекає прекрасне електричне майбутнє.

Як би те ні було, впевнений, що чималій кількості автолюбителів хотілося б дізнатися відповідь на дуже актуальний на сьогоднішній час питання, а чи можливо встановити в автомобіль з ДВС електромотор? Як виявляється це справа цілком під силу досвідченим людям. Причому показники цього авто будуть нітрохи не гірше, ніж у аналогічних машин з класичними двигунами внутрішнього згоряння. Правда от вартість… Втім, не будемо про сумне.

Дивіться також: Електричні автомобілі в країнах можуть зробити більше шкоди, ніж користі

Електрокар на базі відомого у вузьких колах автомобіля Toyota AE86 був побудований інженером з США. З машини був витягнутий двигун і встановлений 275 вольта пакет батарей, який дозволяє розкручувати масивний електромотор до 447 Нм приходять в широкому діапазоні оборотів, від 200 до 4.000 об/хв.

В іншому це все той же дрифткар. Коробка – п’ятиступінчаста механіка, потужність йде на задні колеса. Ідеальна машина для дріфту.

Можливо це не такий скажений Лис як недавно представлений Ford Escort Кена Блоку, але він явно заслуговує нашої уваги.