Тест оновленого lexus ls 500: що з ним не так?

68

Як правило, криза середнього віку у людей трапляється в межах від 30 до 50 років. Хтось його не помічає, хтось сумує на самоті, хтось звертається до психологів, а хтось вирішується на кардинальні зміни. Схоже сталося з lexus ls на 29 році його життя, коли дебютувало п’яте покоління. Але рестайлінг 2020 року, як похід до психотерапевта, повернув пацієнта в зону комфорту.

В моїх руках побували сотні автомобілів, але перший lexus ls 1989 року знаходиться в числі тих, відчуття від яких я згадаю в будь-якому стані. Харизматичний, неймовірно технологічний (за мірками тих років) і феноменально плавний. З покоління в покоління м’якість водяного матраца була його відмінною генетичною рисою, що дистанціює lexus від»німців”. Ls ніколи не намагався грати роль атлетичного седана, з яким можна піти від погоні, попутно обігнавши льюїса хемілтона на одному з гран-прі. Поки не вийшло п’яте покоління xf 50…

Твін-турбо v6 на 422 сили і 600 нм моменту, 10-ступінчастий автомат, 5,7 секунди до 100 км/год, 250 км/год в максималці, повний привід, платформа ga-l, незалежна багатоважільна підвіска з пневмою і стабілізаторами – звучить здорово. Але на ділі спілкування з актуальним ls 500 залишало відчуття кризи самоідентичності. Кардинальні перетворення призвели до того, що від минулої м’якості не залишилося і сліду, а чіткості в керованості, порівнянної з 7-series або a8, не вдалося досягти.

Терапія (читай рестайлінг) повернула ls 500 в комфортний психологічний стан. Японці замінили опори силового агрегату, допрацювали адаптивну підвіску avs і використовували уретановий наповнювач сидінь іншої щільності. Кондовим “чобіт” bridgestone віддали перевагу тапочки dunlop sp sport maxx 050 dsst 245/45r20. У підсумку-м’яка хода, мінімум вібрацій, легкі поздовжні і поперечні похитування і тиша. Ласкаво просимо в світ китових пісень і свічок на ліліях! ще б автоматичну трансмісію зробити трохи більш доброзичливою. У деяких режимах вона може дозволити собі переключитися з невеликим, але відчутним ривком.

Розміри і колісна база не змінилися. Зовні впізнати оновлений флагманський седан можна за новою оптикою, яка позбулася харизматичного розчерку zorro. До слова, фари не просто поміняли форму, але і отримали модуль адаптивного дальнього світла bladescan ahs, який не тільки краще висвітлює узбіччя і пішоходів, а й створює «темні» коридори для попутного і зустрічного транспорту.

Широка палітра оздоблення інтер’єру поповнилася новим варіантом nishijin&haku зі срібною парчею “нісідзін” на дверях. Оформлення на любителя, але фірмове опис ” відблисків місячного світла на морських хвилях» може знайти своїх шанувальників. Перетворюєш заднє крісло в оттоманку і переймаєшся японською поезією з гостинністю «омотенасі».

Доопрацювання по гаджетам в салоні стримані. Цифрове салонне дзеркало стало ширше і чіткіше, а медіацентр обзавівся новим, випирає з центральної панелі, 12,3-дюймовим тачскріном з інтерфейсами apple carplay і android auto. На жаль, специфічний в управлінні тачпад як і раніше на місці, а камери заднього виду і кругового огляду не радують високою якістю зображення.

Рестайлінг повернув великому “лексусу” його самоідентичність, в якій дивним чином поєднується м’який характер з помітною зовнішністю. У контексті порівняння з “німцями” він не настільки багатий на гаджети та іграшки. Зате індивідуальності і харизми йому не позичати. Бути неповторним в натовпі чорних корпоративних “s-класів” і “сімок” – приємне відчуття.

(поки оцінок немає)