Тривалий тест-драйв geely tugella: самий європейський китаєць

74

Крос-купе, що практикується в основному європейськими виробниками, персонаж модний і бажаний в наших широтах. Традиційно в його зовнішності поєднується, з одного боку, міць і атлетизм, а з іншого — солідність і респектабельність. Geely tugella – не виняток. У цьому “накачаному аристократі «з 20-дюймовими колесами і чорними дисками обивателю важко дізнатися звичного для наших доріг»китайця”. Вигляд “тугели” може подобається чи ні — справа смаку, але виглядає він дорого.

З тих пір, як китайська geely придбала компанію volvo, автолюбителі поділилися на дві категорії. Одні шукають піднебесний слід у представників шведського бренду, а інші-шведський слід у “китайців”. У першому випадку-схожість небажано, а ось у другому навпаки — престижно. Якщо слідувати цій банальній умовності, то geely tugella – самий скандинавський з автомобілів кнр.

По-перше, у нього європейський вигляд і характер. А по-друге, автомобіль побудований на тій же платформі cma, що і volvo xc40 (в даному випадку неважливо, що така ж і у geely atlas), а під капотом захована 2-літрова «турбочетверка» потужністю 238 к.с. І 8-ступінчастий «автомат» aisin. Цей мотор, відомий в шведському паркетнику, як 249-сильний т5, єдиний варіант в силовій лінійці «тугели». Крім того, на нашому ринку китайське крос-купе доступно тільки у версії 4х4, хоча за кордоном пропонуються і передньопривідні варіанти.