Чехія піде наперекір євросоюзу і не відмовиться від машин з двс

75

що буде з двс: 3 сценарії і особливий шлях росії

Нагадаємо, з 2035 року в цілях боротьби зі змінами клімату європарламент вводить заборону на продаж автомобілів з двс на території всіх 27 країн євросоюзу. Прем’єр-міністр чехії андрій бабіш немірний захищати автомобільну промисловість країни і оскаржить пропозицію європейського союзу відмовитися від бензинових і дизельних автомобілів до 2035 року, повідомляє autovotive news europe.

” ми не згодні з забороною на продаж автомобілів, що працюють на викопному паливі. Це неможливо. Ми не можемо тут прийняти те, що“ зелені фанатики» винайшли в європейському парламенті”, — заявив він новинному сайту idnes.

За словами бабіша, чехія, один з провідних світових виробників автомобілів на душу населення, зробить цю тему пріоритетною, коли країна прийме обов’язки держави-голови єс, а відбудеться це вже в другій половині 2022 року. Тоді чеська республіка мовчати не буде і підніме питання екології та заборони двс.

Бабіш, який має намір залишитися главою уряду на другий термін, приділяє пріоритетну увагу захисту національних інтересів. За його словами, чехи будуть підтримувати інфраструктуру для електромобілів, але не стануть субсидувати їх фактичне виробництво.

Автомобільна промисловість становить майже третину чеської економіки. Країна є домом для дочірнього бренду volkswagen group-шкоди, у якого є два автомобільних заводу в країні. Toyota і hyundai також виробляють автомобілі в чехії. Сьогодні skoda виробляє в чехії тільки один повністю електричний автомобіль-позашляховик enyaq. Його випускають на заводі в млада-болеславі.