Цим машинам вже 20 років?! прем’єри франкфурта-2001

74

Alfa romeo 156 gta

На стенді alfa romeo відгриміла прем’єра зарядженої модифікації 156-го сімейства. Седан і універсал sportwagon з комплексними апгрейдами нагородили історичним, зобов’язуючим до подвигів назвою gta (gran turismo alleggerita, «полегшений гран-турер»). У шістдесяті роки його носив чудово показав себе в шосейно-кільцевих гонках алюмінієвий спорткар.

Тезка легенди створювався для водіїв-гурманів, чиї апетити не могла задовольнити азартна версія з 2,5-літровим двигуном v6 потужністю 190 к.с. Атмосферна «шістка» busso об’ємом 3,2 літра (250 к. С. І 300 нм) в парі з шестиступінчастою механічною коробкою передач відкрили новий рівень драйверського задоволення. Розгін до сотні за 6,3 секунди розчаровував тільки бажаючих будь-що обігнати bmw m3. І то лише до першої поїздки, коли alfa пускала в хід фірмову магію, щоб підпорядкувати собі серце і розум пілота.

Більш потужний мотор і аеродинамічний обвіс — не єдині переваги gta. Серед особливостей модифікації фігурують доопрацювання в підвісці, потужні гальмівні механізми brembo і дуже «гостра» рульова рейка. Від упору до упору кермо робить всього 1,7 обороту проти 2,1 у стандартної «156-й».

Gta очікувано виявилася нечисленною. До завершення виробництва спортверсії в жовтні 2005 року компанія випустила 1973 седана і 1678 універсалів.

Bmw 7 series

Хто б міг подумати, що дебют сенсаційної «сімки ” з внутрішньозаводським індексом e65 обернеться скандалом! публіка була готова розвести багаття і гарненько підсмажити головну відьму франкфуртського мотор-шоу — понівеченого фірмовий стиль шеф-дизайнера кріса бенгла. Новий флагман розривав всі зв’язки з канонічними bmw. Надуманість передка, важкі боковини і американістая монументальність салону без розгорнутої до водія центральної консолі жахали.

Bmw 7 series (e65)

Ступінчасте оформлення задньої частини кузова робило контрольний постріл у серця шанувальників естетично зразкової 7 series e38. На те щоб зрозуміти і прийняти «шістдесят п’яту» знадобився і довгі роки внутрішніх діалогів.

Технічно автомобіль теж не мав нічого спільного з колишніми “сімками” і задобрював публіку цілою купою інновацій. У їх числі активні стабілізатори поперечної стійкості, опціональна пневматична підвіска для задньої осі, яка підтримувала постійний дорожній просвіт незалежно від завантаження, адаптивна головна оптика, впускний тракт із змінною геометрією, електромеханічний гальмо стоянки, перший шестиступінчастий «автомат» на седані.

Bmw 7 series (e65)

E65 першим серед bmw обзавівся біксеноновими фарами, dvd-навігацією, кнопкою запуску двигуна і системою idrive, що об’єднала мультимедійні та сервісні функції. До речі, останню нещадно критикували через заморочене меню.

Bmw 7 series (e65)

Нарешті, на бенглівській «сімці» дебютували бензинові мотори серії n з системою зміни фаз газорозподілу valvetronic. Першими у світ вийшли восьмициліндрові версії-735i з 3,6-літровим мотором потужністю 272 к.с. І 745i з 333-сильним агрегатом об’ємом 4,4 літра.

Седан американської марки відкрив абсолютно нову еру стилю і інжинірингу. Він замислювався конкурентом рафінованих моделей розмірного класу e, а тому кардинально відрізнявся від передньопривідних сухопутних яхт cadillac.

Cts – не перша спроба бренду зіграти на полі європейського преміуму. У дев’яності роки на п’яти представницькій техніці наступав прогресивний і досить специфічний seville sts. Потужний двигун v8 northstar і відмінний рівень оснащення робили його небезпечним суперником mercedes-benz і bmw, але передній привід заважав відчувати себе своїм в їх компанії. У другій половині десятиліття компанія наважилася на недозволений з точки іміджу крок — промацувала грунт в бізнес-класі задньопривідним седаном catera, суть opel omega b в люксовій глазурі.

«сі-ті-ес» має до «опеля» вельми віддалене відношення, хоча точки дотику у них все ж є. Конструктори відмовилися від сумнівного запозичення і створили оригінальний продукт без оглядки на минулі розробки. Вийшло свіжо і своєрідно. Cadillac немов застряг між світами. Він не був типовим американським автомобілем і при цьому не сприймався повнокровним європейським продуктом.

Cadillac cts

Гранований екстер’єр і строгий інтер’єр готували покупців до принципово нової мови дизайну art and science, спочатку обкатаному на концепт-каре evoq 1999 року. Надалі він пошириться на всю лінійку бренду, включаючи величезний dts.

Новинка першою отримала задньопривідну платформу sigma. Дивина ж полягала у відсутності звичного для cadillac двигуна v8. Любителям великих кубічних дюймів довелося чекати гарячий cts-v з восьмициліндровим агрегатом ” п’ять і сім». Решта мирилися з опелевским 220-сильним v6 об’ємом 3,2 літра (в цілому на модель першого покоління ставили шість різних моторів) і дивувалися п’ятиступінчастою «механіці», яка зовсім вже йшла врозріз з фірмовими традиціями комфорту. Благо, автоматична коробка передач теж пропонувалася.

Торпедо cadillac cts

Виробник обіцяв розгін до 97 км/год на механічній кп менш ніж за 7 секунд і відмінні їздові властивості. Ремарка про керованість не перебільшення-cts першим серед американських машин ретельно навчався хорошим манерам на нюрбургрингу.

Citroen c3

Реінкарнація 2cv? не зовсім, хоча обриси субкомпактного c3 з округлою дахом навіювали асоціації з “де-шво”, однією з наймасовіших малолітражок у світовій історії. У балансі милої комічності і стилістичної вивіреності не випадково відчувається рука майстра. Над виглядом автомобільчика працював італійський дизайнер донато коко, автор citroen xsara picasso, ferrari 430, 458, 599xx і california.

C3 прийшов на зміну хетчбеку saxo. Трьохдверний варіант скасували, хоча кількома роками пізніше з’явився оригінальний кабріолет c3 pluriel. Вишукування художників і варіативність гами припали до душі далеко не всім. Top gear і зовсім помістив pluriel в список 13 найгірших автомобілів двох останніх десятиліть. Гострі на язик британські журналісти порівняли його “корисність” з виліпленою з шоколаду чайною чашкою.

Всередині» се-три ” коктейль з компонентів peugeot 206, 207 і 1007. Чотирициліндрові двигуни об’ємом від 1,1 до 1,6 літра поєднуються з п’ятиступінчастою механічною і чотириступінчастою автоматичною коробкою передач, а також з «роботом» sensodrive.

Lamborghini murcielago

На рубежі тисячоліть в санта-агаті-болоньєзе творилися епохальні події. Марка перейшла у власність концерну volkswagen group і влилася до складу audi ag, яка відгрохала підопічному нову будівлю за 25 мільйонів баксів. На момент підписання угоди lamborghini вже розробила murcielago, але великий бос всієї vag’а фердинанд п’єх зажадав змінити дизайн від zagato. Остаточний вигляд вийшов не з — під олівця італійських маестро, а створений «гайдзіном» – бельгійцем люком донкервольке з audi. Результат його старань представили під франкфуртськими софітами.

Lamborghini murcielago

Широченний і дуже низький murcielago безпомилково ідентифікувався як чистопородний lamborghini і увібрав в себе все найкраще від countach і diablo. Grazie, сеньйор донкервольке. Ви безумовно підібрали ключик від генетичного коду!

Lamborghini murcielago

З точки зору інженерії murcielago являв собою класичний lambo і розвіював побоювання скептично налаштованих шанувальників марки про свою «німецькість». Компонування як у суперкарів минулих поколінь-атмосферний двигун v12 об’ємом 6,2 літра (580 к.с. І 650 нм) встановлений поздовжньо перед задньою віссю вперед маховиком. Коробка передач шестиступінчаста механічна. Стандартно murcielago оснащений повним приводом на основі віскомуфти. Динаміка очікувано забійна-3,8 секунди до сотні і понад 330 км / ч.

Lamborghini murcielago

Крок у бік дружелюбності по відношенню до водія став приємним сюрпризом. Murcielago з більш жорстким кузовом, поліпшеною підвіскою і вдосконаленою аеродинамікою не тільки виявився швидше попередників, але і, як обіцяв виробник, міг влаштувати їм майстер-клас з керованості і стабільності на високих швидкостях.

Родстер sl (r230) п’ятого покоління — один з найбільш вдалих зразків нового корпоративного стилю, що зародився в другій половині дев’яностих років. Він самобутній і самодостатній. Зі славним r129 його пов’язують хіба що повітрозабірники в передніх крилах.

Mercedes-benz sl 500

На перших порах “ес-ел” успадкував у старого (пардон, класичного!) спорткараНадійний 5,0-літровий двигун v8 m113 потужністю 309 к.с. З ним розгін до сотні укладається в 6,3 секунди, а максимальна швидкість за традицією обмежена на 250 км/ч.

Паралельно вистрілив лютий sl 55 amg з компресорною 483-сильною версією «113-го» мотора об’ємом 5,4 літра. Такий родстер годився не тільки для пафосного круїзингу. Він снідав спорткарами і наполегливо просив всякі porsche звільнити лівий ряд автобанів. Спринт за 4,7 секунди під артилерію вихлопу-вагомий аргумент для початку нульових! та й зараз з таким боєзапасом не занудьгуєш.

Mercedes-benz sl 55 amg

Втім, що ми все про цифри, та про динаміку. R230 здорово зробив крок вперед в питаннях практичності і рафінованості! виробник відмовився від м’якого верху і оснастив машину жорсткої складаний дахом. На трансформацію з готового до будь-якої негоди автомобіля в літній період потрібно 16 секунд.

З закритим дахом елегантний sl виглядав як повноцінне купе — і без сумнівів таким був

Інше нововведення — гідравлічна підвіска active body control (abc). Вона постійно відстежує положення кузова і пригнічує крени при гальмуванні і проходженні поворотів на 60% в порівнянні з sl r129.

Але не всі інновації пішли на благо. Компанія сьорбнула лиха з мудрованою електрогідравлічною системою гальм sbc (sensotronic brake control) без звичного зв’язку між педаллю і гальмівними механізмами в нормальному режимі. Вакуумний підсилювач замінений на блок abs з інтегрованим електричним гідронасосом bosch заради трохи коротшого гальмівного шляху в екстреній ситуації, оптимізації розподілу зусиль між осями і гнучкої роботи. Іноді девайс досить рано підкидав проблеми. Спершу його намагалися перепрошивати, а потім оголосили відкликну кампанію.

Renault avantime

Купеподібний мінівен або мінівеноподібне купе? піди розбери цих французів … Навряд чи хтось міг припустити, що шоу-кар coupespace 1999 року потрапить на конвеєр. З іншого боку геть сумніви-адже це renault! вона знає толк в авангардному дизайні і екстравагантних вчинках. Запустити в серію продукт з вельми сумнівними ринковими перспективами? чому б і ні! так на світ з’явився один з найбільш нетривіальних і провальних автомобілів в історії марки.

Трилітрова “шістка” і шестиступінчаста автоматична коробка передач — саме пересічне, чим нагородили renault його творці. Ознайомився з гран-турером авторства дизайнера патріка ле кемана мав повне право заявити: “тепер я бачив все!». Вражаюче, наскільки мінімальними засобами досягнутий ефект. Мінівен espace розпиляли надвоє, вкоротили і позбавили задніх дверей. Вуаля!

Renault avantime

«забудьте все, що ви знали про по-справжньому оригінальні автомобілі», — немов говорить салон. Приладовий щиток перемістився зі свого звичного місця в середину передньої панелі і знайшов вигляд вузької цифрової бійниці а-ля «еспас» третього покоління. Блок управління кліматичною установкою за чиєюсь невідомою примхою виявився біля основи лівої стійки. Голе торпедо майже повністю очищено від крутилок і клавіш. Зате натискання однієї кнопки опускає все скло і зрушує величезний люк в даху!

Renault avantime

Оригінальність «авантайму» не обмежувалася екстер’єром та інтер’єром. Брала участь в розробці компанія matra (це вона колись створила найперший espace з просторовою рамою і склопластиковим кузовом) застосувала в анатомії avantime старі напрацювання. Зокрема, силова структура купе нагадує таку у однооб’ємника з вісімдесятих.

Renault avantime

Століття машини для войовничих нонконформістів виявився дуже коротким, всього-на-всього з 2001 по 2003 рік. Вироблено менше дев’яти тисяч примірників.

На стенді skoda показали знаковий седан superb, який у фірмовій табелі про ранги посів сходинку вище octavia. Схожість з volkswagen passat b5 символічне і з натяком. В основу лягло подовжене пасатівське шасі з поздовжнім розташуванням силового агрегату. Ця конструктивна особливість проводила жирну рису між наступними поколіннями “суперба” з мотором і коробкою передач поперек.

Гамма бензинових двигунів, як і у passat, включила в себе 115-сильний атмосферник об’ємом 2,0 літра, знаменитий турбонаддувний «один і вісім» (150 к.с.) з 20-клапанною головкою блоку циліндрів і 2,8-літровий v6 (193 к. С.). Дизельна палітра представлена мотором об’ємом 1,9 літра (100 і 130 к.с.), а також 2,5-літровою «шісткою» потужністю 163 к. С.

Skoda superb

Особливу увагу компанія акцентувала на переліку стандартного оснащення. Базовий superb за замовчуванням мав чотири подушки безпеки, іммобілайзер, центральний замок, кондиціонер, електросклопідйомники і електрорегулювання обігріваються дзеркал. Вищестоящі виконання отримали біксенонову оптику, датчик дощу і клімат-контроль. У списку опцій значилися такі блага, як шторки безпеки, люк з електроприводом, парктронік, навігаційна система і більш просунута акустика.