Новий зим: чергова версія, з більш агресивним дизайном і сучасним салоном

67

Російський автопром сьогодні ніяк не підтримує багату радянську спадщину: навіть зроблений за казенні гроші і запущений навесні у виробництво седан aurus senat більше схожий на rolls-royce, ніж на реінкарнацію номенклатурних зісів і зілів. Проте ностальгія за радянською автомобільною класикою жива і багато дизайнерів відточують перо в спробах уявити, якими могли б бути сьогодні перемога, москвичі, волги, зіси і зими.

3d-моделіст сергій баринов вже відомий нашим читачам за віртуальним проектом нового зіса (дуже цікава альтернатива тому ж аурусу) і рестомоду газ-24 купе. Три роки тому сергій представив першу версію нового зима: це був проект в стилі неокласики або ретрофутуризму з елементами стімпанка — смілива і красива машина, але, мабуть, занадто буквально цитувала епоху оригінального зима.

Рестайлінговий варіант зберіг основу кузова трирічної давності, в тому числі похилу прозорий дах, закриті задні колісні арки і панорамне вітрове скло в стилі американських машин 50-х/60-х років минулого століття, але оформлення передка і корми повністю нові, більш авангардному ключі, відредаговані боковини, суттєво оновлений інтер’єр.

Передок тепер набагато вільніше цитує класично газ-12 зим, хоча спорідненість як і раніше вгадується за формою капота і контуру радіаторної решітки. Седан придбав хижі горизонтальні фари замість колишніх вертикальних, задні ліхтарі зменшилися в розмірах і тепер втоплені в крила, на кришці багажника з’явився висувний спойлер (сама кришка при цьому стала вище), ще одні спойлер є на верхній кромці заднього скла, в задньому бампері з’явилися нові вихлопні патрубки трикутної форми.

Інтер’єр отримав нове багатофункціональне рульове колесо, цифровий щиток приладів замість аналогового, кришки над щитком тепер немає. Розмір екрану мультимедійної системи став більше, блок мікроклімату тепер теж віртуальний, але з двома фізичними «крутилками», якими можна користуватися наосліп. Повітроводи тепер прямокутної форми, а не круглої. Шайби управління трансмісією і мультимедійною системою на центральному тунелі витіснив речовий лоток зі шторкою. З дверних карт зникли старомодні шкіряні ремінці. У другому ряду, як і раніше, два роздільних крісла з високим розділовим центральним тунелем.

Повна назва проекту-газ-12 зимова, в найближчі місяці сергій хоче зробити на його базі варіант з кузовом купе.