Паркетник toyota corolla cross стартує на батьківщині марки: свій дизайн і повний привід e-four

85

Побудований на тій же платформі ga-c, що і “просто” королла (в легкове сімейство входять седан, універсал і хетч), паркетник corolla cross дебютував влітку минулого року в таїланді. Сьогодні модель присутня і в інших країнах південно-східної азії (там у неї вже з’явилися особливі версії), а також в африці, південній америці і на деяких близькосхідних ринках, до того ж крос готується до старту продажів в сша. Тепер же представлена версія для японії, і у такого suv виявилися свої особливості.

Отже, японська corolla cross відзначилася від інших версій дизайном екстер’єру: у паркетника інші радіаторна решітка і бампери, противотуманки розставлені ширше, а у фар і ліхтарів інша начинка (наповнення оптики залежить від комплектації). Крім того, спереду замість звичної для нас емблеми тойоти красується логотип, який використовується для королли на батьківщині компанії.

Довжина японського кросу дорівнює 4490 мм, що на 30 мм більше, ніж у глобальної toyota corolla cross. Інші габарити збігаються: ширина – 1825 мм, висота – 1620 мм, колісна база – 2640 мм паспортний дорожній просвіт призначеної для країни висхідного сонця моделі становить 161 мм (у версії для таїланду, наприклад, цей показник лише на 1 мм менше, а у північноамериканського suv він дорівнює 206 мм).

Всередині паркетник для японії повторив «світову» corolla cross. В арсеналі найдешевшій комплектації значаться аналогові прилади, тканинний салон, мультимедіа-система, камера заднього виду, плюс комплекс систем безпеки toyota safety sense, в який увійшли адаптивний круїз-контроль, системи автогальмування (з функцією виявлення пішоходів і велосипедистів), утримання в смузі руху, моніторингу «сліпих» зон, розпізнавання дорожніх знаків і т. Д. У дорогих версій крісла оббиті шкірою, є віртуальна «приборка». Серед опцій-панорамний дах і система activity box, за допомогою якої багажник можна зробити двоповерховим.

В японії toyota corolla cross доступна з бензиновим “атмосферником” 2zr-fae 1.8 (140 к.с.) і варіатором, а також у вигляді гібрида з мотором 2zr-fxe 1.8 (98 к. С.), 72-сильним електродвигуном і електромеханічним варіатором (сукупна віддача гібридного кросовера – 122 к. С.). “традиційний” паркетник має тільки передній привід, гібрид ще буває з повним приводом e-four з окремим електромотор на задній осі (7,2 к.с.), який в основному допомагає рушити з місця. У передньопривідних машин ззаду скручується балка, у corolla cross hybrid e-four задня підвіска на подвійних поперечних важелях. Відзначимо, в інших країнах крос представлений тільки у версії 2wd, за винятком сша, де для моделі передбачений повноцінний повний привід.

Японцям запропоновані машини локальної збірки, ціни лежать в діапазоні від 1 999 000 до 3 199 000 ієн, що еквівалентно приблизно 1 327 000 – 2 123 000 рублів за актуальним курсом. Для порівняння, споріднений хетчбек corolla там коштує від 2 169 000 йен (1 439 000 рублів; седан трохи дешевше), а за rav4 просять мінімум 2 743 000 йен (1 820 000 рублів).

Про плани вивести corolla cross на російський ринок тойота офіційно поки не заявляла.