Переклад автобіографії сонні баргера” ангел пекла ” – частина 8

70

Крадіжка мотоциклів завжди була, скажімо так, упередженням, коли мова заходила про клуб на зразок нашого. У ангелів пекла є правило, згідно з яким ти не можеш вкрасти мотоцикл, припаркований перед клабхаусом або будинком одного з членів клубу, і належить тому, хто приїхав потусуватися з нами.

У 1967 три ангели — big al perryman, fu griffin і cisco valderrama — викрали двадцять сім мотоциклів за день. Мабуть, це щось на зразок світового рекорду. Історія почалася з того, що двадцять сім байкерів з каліфорнійського клубу, не будемо уточнювати якого, приїхали на вихідні повеселитися до ангелів пекла в річмонд. Поліція провела рейд на клабхаус, всіх загребли до в’язниці. Cisco шукав тонке переднє колесо, але він знав про заборону на викрадення. Знав він також і про вечірку, і про тюремне ув’язнення. Хто ж хапиться переднього колеса в такій ситуації? але правило є правило. Тоді-то big al і cisco придумали схему, як вкрасти всі мотоцикли разом. До біса переднє колесо, вони захотіли урвати весь пиріг. Хлопці відкотили мотоцикли в сусідній квартал і припаркували на ніч. На наступний день все, на їхню думку, було чесно — байки більше не стояли перед клабхаусом ангелів, і ніхто не впер їх за ніч. Fu привіз хлопців на що належить cisco кабріолеті impala ’65, і вони стали парами переганяти мотоцикли в окленд, щоб заховати будинки у fu. Під кінець у них був цілий мотосалон, двадцять сім байків, і все через одного паршивого переднього колеса. Вони розібрали всі мотоцикли, і цілком могли відкрити великий магазин запчастин. А потім про все дізнався я.

Cisco і big al облажалися. Вони перетнули тонку лінію між дозволеним і забороненим, так що я змусив їх повернути всі мотоцикли. Фактично, якщо вже байки були розібрані, нам довелося приводити кожного власника в будинок fu, щоб він забрав коробку запчастин, яка і була його вкраденим мотоциклом.

Але, як кажуть, все повертається, і рік по тому, в 1968, мій мотоцикл — моя принадність, моя гордість, моя радість — був вкрадений, і, ох, як же я був злий.

Sweet cocaine. Я не міг повірити, що хтось відведе мою красуню ручної збірки. Sweet cocaine був зображений на обкладинці альбому з саундтреком до фільму “ангели пекла ’69”. Я побудував його з нуля, і не закрутив ні одну гайку без солодкої затяжки кокаїном. Коли я закінчив будувати цей мотоцикл, то зробив мініатюрну sportster-версію для моєї подружки шерон. Її байк називався little cocaine.

Сонні тоді, мабуть, не знав, що цей мотоцикл і ця сама фотографія будуть і на обкладинці книги, яку ми зараз читаємо. Фото – 1-конверт з платівкою. В оформленні також була використана-2-фотографія terry the tramp. 3-сонні поклав руку на плече джеймса” fu ” гріффіна. 4 — 6-чопери ангелів.

Я був у хейварді, зайшов в ювелірний магазин. Дві жінки, співробітниці магазину, розмовляли: “мабуть, він приїхав на машині, мотоцикла не видно.””ви говорите про мене?”- запитав я — – ” мій байк стоїть зовні.”

Я вийшов на вулицю і, звичайно, sweet cocaine зник. Жінки з магазину викликали копів, але, коли поліція прибула на місце, я сказав, що прийшов сюди пішки і, мабуть, сталася плутанина. Всередині все горіло, але зовні я залишався спокійний — не хотів залучати копів до пошуків. Діставшись до телефону, я скликав екстрені збори клубу.

“всі шукають мій байк” — промовив я в люті. – “ніхто, жодна, мати її, душа, не буде в цьому місті їздити на мотоциклі до тих пір, поки я не поверну sweet cocaine.”

Шерон чергувала вдома біля телефону, всі інші обшукували околиці. Пішли перші дзвінки, і хтось повідомив, що бачив рожевий cadillac близько ювелірного. Я переходив з бару в бар, розпитуючи людей в пошуках інформації про велосипед, про cadillac, про що-завгодно. Цей гребанний мотоцикл був мені потрібен, і потрібен цю хвилину. Тим часом, всі відомі викрадачі мотоциклів дзвонили нам. Рік мотлі, один з найзнаменитіших у своїй справі, нині покійний, подзвонив додому і сказав шерон, що він волів би мати на хвості армію, флот, морпіхів і зелених беретів, ніж сонні баргера і ангелів пекла.

І тут ми напали на слід. Версія з cadillac, як виявилося, ні до чого не вела. Якийсь кур’єр бачив біля ювелірного хлопця на мотоциклі, на ньому був жилет тільки з bottom rocker. Розпливчасте опис кольорів нашивки дозволило швидко звузити коло підозрюваних до клубу “unknowns”. Ми знали, в якому барі вони зависали, так що швидко пригнали туди, схопили парочку хлопців і запитали, чим займаються їх проспекти. Проспекти-потенційні члени клубу-зроблять що завгодно, коли завгодно і для кого завгодно, аби потрапити в клуб. І правда, парочка проспектів дербанили байк, який тільки що викрали.

Проспекти, що вкрали байк, не знали, кому він належить. А ось їх навідник, швидше за все, знав. У прозорому скляному футлярі, закріпленому позаду номерного знака, у мене лежали документи. Коли хлопці тієї ночі розбирали байк на запчастини і дісталися до документів, то зрозуміли, що знаходяться в глибокій, глибокій жопе. І, замість того, щоб повернути солодкий кокаїн, вони скинули його в оклендську протоку.

Ми зібрали всіх причетних до викрадення, зв’язали їх і відвезли в мій будинок на golf links road. Шерон повинна була за ними наглядати, але була вже глибока ніч, і вона раз у раз провалювалася в сон, стискаючи пістолет, так що мотузки були до речі. Кожні півгодини або близько того вхідні двері відкривалися, і в вітальню кидали ще одного співучасника. Коли ми знайшли останнього хлопця, то приступили до покарання. По одному за раз, ми були їх батогом, колотили шипованими собачими нашийниками, ламали їм пальці молотками з круглим бойком. Один з них закричав: “чому ви просто не вб’єте нас і не покінчите з цим?!”потім ми забрали їх мотоцикли, продали, і розпустили їх клуб.

Мораль історії: якщо вкрав байк ангела пекла, а особливо-президента клубу, то краще не попадайся.

З цього інтерв’ю ми можемо дізнатися, що сонні все-таки виловив свій мотоцикл з води. Також він розповідає, що з усіх його мотоциклів тільки sweet cocaine був удостоєний імені. Можливо тому, що, як каже баргер, ні до, ні після він кокаїн не вживав. Якщо почитати відповіді, то створюється враження, що сонні — рідкісний прагматик, і романтика з забобонами і упередженнями йому чужі. Наприклад, у нього немає ніяких ритуалів перед далекою дорогою, а під час їзди він вважає за краще роздумувати про свої справи.

Фотографії ангелів та їх мотоциклів з альбомів mother ruth. Фото – 1-на задньому плані невідомий ангел і отто фрідлі, президент ангелів сан-бернардіно. На передньому swede, ще один ангел пекла. Далі фото учасників клубу “huns”, які пізніше стануть ангелами пекла саут-бей. Пляж ермоса, 1966. 2-боб курек. 3-ліндсі і сью. 4-рек і вікі.

Глава 5-горді (бридкі) обрані … Ангели пекла*

*у назві відсилання до клубу всередині клубу “filthy few” і девізу морських піхотинців сша “the few. The proud. The marines”.

Історія мотоклубу ангели пекла-це історія братства з дуже суворим відбором, братства чоловіків, готових битися і померти один за одного, якою б не була причина. Ангели пекла окленда, як і всі інші клуби, будуються навколо яскравих особистостей. Люди приходять і йдуть, живуть і вмирають, а багато хто з цих хлопців все ще ганяють і тримають удар нарівні з молодими членами клубу. Чесно сказати, деякі з них настільки дивні, що захочеш — не придумаєш такого. Кожен-єдиний у своєму роді. Такі хлопці потрібні поруч, коли ситуація загострюється, зав’язується бійка або починається стрілянина.

Вся історія з прізвиськами почалася коли популярність ангелів пекла перетворила нас в вуличних знаменитостей. Якось раз навколо нас згрудилися журналісти, і репортер ткнув мікрофон в обличчя джона теренса трейсі з питанням: “отже, сер, як же вас звуть?”тут без зволікання втрутився марвін гілберт:” як же! це-terry the tramp”. Журналіст обернувся і запитав марвіна, як того звуть. На цей раз відповів вже террі:”це марвін, mouldy marvin”. Імена, придумані з нагоди, пристали на все життя. Що до мене — мене завжди зватимуть сонні, хоч деякі зі старих членів клубу звертаються до мене.

Одним з перших ангелів окленда був skip workman. Коли skip-уроджений кліффорд парк уоркман-відслужив свій термін на флоті, він осів в bay area. Родом він був з містечка нью харбор, штат мен. Його мати походила з багатої родини. У шкільні роки skip ставав чемпіоном з боротьби. У його арсеналі було більше хитрих захоплень і прийомів, ніж у халка хогана, а в барній бійці він бився як п’яний попай. Головною пристрастю в житті skip була частка оклендського ангела пекла, він був з нами протягом шістдесятих і початку сімдесятих, кілька років служив в якості віце-президента клубу.

Коли ми вперше зустрілися, skip їздив на harley 1956, дресері в класичному стилі. Він купив мотоцикл новим, повний стік-колеса на шістнадцять, довгі крила, кофри, вітровик, велике сідло і прямою рамою (замість зігнутої). Якось раз він ганяв по оклендськимБерегам і втратив управління. Байк перекинувся, а сам skip вирубався. Коли його привезли у військово-морський госпіталь оук-нолл, лікарі не могли повірити, що цей розтягнувся на каталці хлопець в татуюваннях, з брудною бородою, довгим волоссям і нашивкою ангелів — діючий флотський вояка. Поки skip валявся в госпіталі, я зробив з його незайманого harley роздягнений чоппер. Йому сподобалося.

З місцем народження сонні помилився. Як я розумію, нью харбор-це місце, куди кліффорд переїхав пізніше, і куди повернувся в результаті. А народився він у місті уеллслі, штат массачусетс, 20 квітня 1938. Крім боротьби захоплювався американським футболом. У свій час служив на авіаносці uss ranger cva-61.

Фото-1-сонні і skip. 2-на мотоциклі. 3 – з іншими ангелами, зліва направо: deacon, skip, winston і bobby durt. 4 – на знімальному майданчику ” ангели пекла ’69” разом з terry the tramp.

Skip працював на місцевому заводі general motors у фрімонті, а жив там, де 79-а авеню впиралася в foothill boulevard. Наприкінці 79-ої була пішохідна доріжка, будинок skip стояв на ній останнім. Серед оклендських копів ходила чутка, що якщо ти хочеш піднятися до сержанта, то все, що потрібно-постукати в двері skip і оголосити, що ти затримуєш його за пияцтво. У ті дні погляд на копа був лише адміністративним правопорушенням, так що skip спустив багатьох поліцейських з його ганку. Напад на поліцейського в підсумку став кримінальним злочином за каліфорнійськими законами. А тоді skip любив бити копів.

У skip була дивна манія-благоустрій двору перед будинком. Будинок для нього був фортецею, а у дворі акуратно і впорядковано були розкладені невеликі кольорові камінчики. Я жодного разу не застав його за цим заняттям, але, мабуть, у нього йшли дні, тижні, місяці на те, щоб вирівняти і правильно розташувати всі камінчики. Заходячи в гості, я іноді брав жменю каменів і змішував кольори. Думаю, у нього дах зносило від сказу. Skip суворо забороняв хлопцям курити траву у нього вдома. У шістдесятих закони були іншими, за наркотики жорстоко карали, і він боявся, що навіть трохи дурі може залучити копів, які (а вони могли) віднімуть у нього будинок.

Одного разу skip подзвонив в оклендський клабхаус і розіграв істерику. Він запевняв нас, що взятий у полон групою жінок. “мене викрали!”- кричав він у трубку. – “вони збираються затрахать мене до смерті! і вимагають викуп, виручайте, мужики!”так ми і повірили, ага.

У ранніх сімдесятих, поки я був у в’язниці, skip повернувся на схід. На якийсь час він перевівся в массачусетське відділення ангелів, але через хвору спину і сімейні зобов’язання остаточно покинув клуб.

У 1964 кен кізі познайомив кліффорда з лсд. З чуток, у нього завжди був один і той же тріп — вогнедишний дракон на тлі американського прапора. Дракон вбивав час, граючи музику на горні, і коли він в нього дув, то з ріжка вилітали ноти.

У 1970, під час щорічної поїздки на озеро басс, зіграв зі своїм братом по клубу едвардом “deacon” праудфутом подвійне весілля. Подія була висвітлена в газеті los angeles times, стаття ” hells angels-homes, wives and paychecks.”до слова, в статті обговорюється перехід ангелів від безбашенної молодості до роботи, одруження та купівлі нерухомості. Так, наприклад, skip планував побудувати будиночки під здачу на своїх 19 га землі в штаті мен.skip покинув клуб в 1981 через хворобу, яка не дозволяла більше їздити на мотоциклі-спінального стенозу. Після відходу з клубу кліффорд присвятив своє життя допомозі людям-ветеранам з інвалідністю, алкоголікам, наркоманам. У некролозі написано, що він допоміг багатьом знайти свій шлях у житті. Він помер на початку квітня 2012, у віці 73 років, і залишив після себе трьох синів. Йому присвячена сторінка пам’яті, де можна знайти цікаві фотографії, і звідки я брав знімки для цієї частини перекладу. Завдяки сторінці пам’яті я зрозумів, що саме про кліффорда писав сонні в четвертій частині перекладу, коли говорив, що фотографія ангела в нацистському шоломі потрапила в популярний журнал.але знаєш, яка фотографія вразила мене найбільше? фото товстого кота з підписом, в якій хтось джон звертається до ось уже як три роки покійному кліффорду. “гей, друже. Хотів сказати, що “гігантський пухнастий кіт”, як ти його називав і якого так любив, тепер там, з тобою. Великий рудий кіт вчора помер. Будь ласка, придивися за ним до тих пір, поки ми до вас не доберемося. Пам’ятаю, ти завжди не міг піти, не побачившись з котом, а він завжди будив тебе, якщо ти залишався на ніч. Люблю і сумую за вами обом.”я друкував це і похникував від нездатності повірити в такі речі і усвідомлення неминучості безблагодатного кінця. І гладив чорну дворнягу, моє щастя і радість, яка тикалася в мене іграшкою і печалей господаря не розділяла. Та й взагалі, хіба не для того ти затіяв цей переклад, щоб зробити в житті хоч щось вартісне?

Фото-1-skip з кеном кізі. 2-з ангелами. 3 і 4-в клубні часи.

Відео-але, зрозуміло, кліффорд” skip ” парк уоркман найбільше запам’ятався світу по телепередачі 1967-го, в якій він розмовляє з хантером томпсоном з приводу свіжовишедшей книги про клуб, яка зробила томпсона знаменитим.

Наведу найцікавіші репліки кліффорда у вільній нарізці.

  • що я думаю про книгу? скажу чесно, 60% в ній-дешева брехня.
  • хто такі ангели пекла? ті, кому подобається їздити на мотоциклі. У мене є будинок, робота, причіп з човном, собаки. Також, як і у будь-якого в студії. (тут хантер зауважує, що skip – не найтиповіший ангел, на що той заперечує, що інші від нього не відрізняються)
  • якщо комусь не подобається, що я їжджу на своєму мотоциклі… Дуже шкода, хреново їм.
  • все, чого ми хочемо-пара кег пива, щоб напитися, і по примірнику книги для кожного ангела з окленда, як ти і обіцяв. Ми допомогли тобі заробити, але не просимо частки від доходів з книги. Ти написав листа ральфу (сонні), мовляв, раз тебе побили, ти нас більше не знаєш. (хантер каже, що обіцяв книги, але не пиво. Skip стверджує, що томпсон з рік пив пиво ангелів нахаляву, так що було б чесно повернути боржок. Хантер парирує-ангели були у мене вдома і теж вижрали чимало, так що ми в розрахунку.)
  • ось що сталося. Junky george бив свою дружину, і тут його вкусила власна собака. Як на мене, особиста справа цієї трійці. І тут з’явився миротворець, без нашивки, в клубі не перебуває. (вважається, що стороння людина не має права влазити в розборки ангелів) ти підійшов до junky george і заявив: “тільки покидьок буде бити свою дружину і штовхати собаку!”коли він вдарив тебе, підключилися ще три-чотири хлопці. І ти втік. На наступний день, раз у тебе вистачило духу жити з цими людьми, ти повинен був повернутися, випити з нами пива і все обговорити. А ми тебе не бачили з тих пір. (хантер зауважує, що буде цікаво вислухати пояснення того, кого там не було, і розповідає, що обговорював з кимось, чи об’їде його bsa 650 ангельський чоппер, помітив неподалік жорстку сцену побиття дружини і вирішив втрутитися. На що skip каже, що якби все і справді було так страшно, то це зробили б і без томпсона)
  • жінку треба періодично вибивати як килим, щоб знала своє місце. (хантер погоджується) якби там був я, то сказав би, щоб він не чіпав собаку.

Одним з перших президентів ангелів пекла в берду був боббі циммерман. 1964, поїздка на озеро басс, ми поверталися додому. Боббі їхав на своєму звичайному місці-спереду зліва-коли з його мотоцикла відвалився глушник. Боббі швидко розвернувся, хотів повернутися і підібрати деталь. У той же час ангел пекла з річмонда на ім’я джек іган обганяв довгу колону мотоциклів по зустрічній. Джек влетів прямо в борт мотоцикла боббі і миттєво вбив того. Ми відтягнули неживе тіло боббі на узбіччя і більше нічого не могли вдіяти, крім як послати кого-небудь в місто за допомогою.

Глушник, судячи з чуток, тримався на дроті, боббі планував приварити його будинку. З боббі пов’язана ще одна цікава історія. Справа в тому, що співак боб ділан при народженні отримав таке ж ім’я, яке згодом поміняв. У своїй автобіографії “chronicles: volume one” він згадує ім’я боббі циммерман тільки 2 рази, і то в одному абзаці на 79-й сторінці оригінального видання 2004 року, якщо бути точним, я перевіряв. І пише він якраз про смерть байкера, описану вище. Як я зрозумів, ділан знайшов зручну відмовку для тих випадків, коли його запитують про зміну імені. Боббі циммерман? так, був такий хлопець, розбився в 1964. Але, що особливо дивно, в 2012 ділан притягнув на інтерв’ю для журналу “rolling stone” справжню книгу, автобіографію баргера! яка, до слова, написана у співавторстві аж з двома братами циммерманами, на що він не забув вказати. Як було у сонні вище: захочеш — не придумаєш. Зазначу, що всі плутаються з роком смерті боббі. Ділан і баргер пишуть про 1964, що не заважає сонні далі по ходу книги змінити рік на 1962. Ангели пекла сан-бернардіно і газета eureka humboldt standard відсилають нас у вересень 1961. ФанатДілана вважають, що він просто процитував сонні, з яким, до речі, був шапочно знайомий, швидше за все через джеррі гарсію з групи «grateful dead».

Фото-боббі циммерман, президент ангелів пекла сан-бернардіно.

Поки швидка їхала геть, відвозячи тіло боббі, під’їхали кілька ангелів пекла з відділення долини сан-габріель. Очевидно, будучи засмученими через смерть боббі, вони назвали джека ігана “ебучим мудаком” за те, що він накоїв. Тут-то і втрутився” hi ho ” steve, який нещодавно перевівся в окленд. “ну-ка обождали хвилинку, мати вашу! ніякий він не мудак. Він-ангел пекла. Він такий же, як ви, хлопці, як боббі, як я. Зрозуміли?”один з ангелів сан-габріель не збирався спускати все на гальмах і наполягав, що іган все-таки був мудаком. В результаті “hi ho” обложив його на місці парою ударів в обличчя. Хлопець піднявся, зібрався, відійшов і повернувся з ланцюгом. Передчуваючи біду, я взяв монтажку, зламав йому зап’ясті і вибив з рук ланцюг. Один з його товаришів наближався, націлюючись на мене. Skip workman встав між нами і вирубав хлопця одним ударом. Skip мене виручив і запобіг ескалації конфлікту.

На восьмій сторінці газети san bernardino sun від 25 грудня 1969 ми можемо дізнатися, що “hi ho” steve був вельми епатажним джентльменом зі звичкою виривати власні зуби кліщами і носити їх на шиї на манер намиста. Там же про знімальний процес фільму” ангели пекла ’69”: “… Один з акторів побив продюсера, другий розстріляв будівлю на майданчику з кулемета, а третій ледь не забив до смерті каскадера.”ще з цікавого-під час зйомок через страх бути побитими змінилися три виробничі команди, а з ангелами на машині подорожував спеціальний поручитель, який відповідав за викуп членів клубу під заставу-це була мила літня жінка. Режисер зазначає, що ангели більше не тероризують невеликі міста, але варто їм зайти в бар, як відразу ж, подібно вестернам, знаходиться хтось готовий кинути їм виклик.

Нехай ангели сан-габріель і горіли праведним гнівом з приводу загибелі президента socal, проте, їм не слід було називати одного з нас ебучим мудаком, якщо тільки вони не були готові битися і отримати сповна. Якщо ти наїхав на ангела пекла, а він не пояснив тобі, що так робити не варто, то його можуть викинути з клубу за нездатність постояти за себе. Другого шансу тут не дають. За таке членів клубу регулярно виключають (і б’ють на повчання).

Ми дотримуємося жорсткої позиції. Коли ангел пекла з’являється на публіці один, і хтось ображає його або нападає натовпом, ми очікуємо, що він постоїть за себе і репутацію клубу, а не просто утреться і піде. Ти повинен пояснити людям, що до чого. Зазнав поразки в бійці? буває. Але ніколи не приймай образу. Якщо тебе побили, то твої друзі завжди можуть повернутися і виправити ситуацію. Ці правила непорушні, тримати удар потрібно незалежно від того, один ти або з іншими ангелами пекла. Якщо ти не можеш захистити себе перед іншими членами клубу, то як ми можемо бути впевнені, що ти не злякаєшся, залишившись один? ангели не люблять встановлювати занадто багато правил, але ті базові правила, яких ми дотримуємося, тримають клуб на плаву більше п’ятдесяти років.

Коли ангели пекла окленда вперше зібралися разом, я втратив пару зубів-в мене влетів один засранець на мотоциклі. Ми зависали вдома у ела джейна, весело гуляли, а два п’яних хлопця ганялися туди-сюди перед будинком на своїх мотоциклах. Вони діяли мені на нерви і могли привернути увагу копів до нашої тусовки. Так що ми з джо масео вийшли на вулицю, дочекалися, коли вони поїдуть повз, і спробували поцупити їх з байків. Мені вдалося схопити першого хлопця, але далі мене закрутило, відкинуло в другого, і я зловив кермом його мотоцикла по обличчю. Відразу відключився. Джо збив другого хлопця з мотоцикла, як тільки той пригальмував. Приїхали копи, забрали обох і відволокли до відділку за п’яне водіння. Я ж отямився в госпіталі з переломом носа і свороченной щелепою. Особа розпухло і збільшилася рази в два, ніс бовтався, а про передніх зубах краще було не згадувати, вони залишилися в минулому. Ширлі сказала, що я виглядаю як щось з фільму про монстрів.

Terry the tramp для багатьох з нас був еталонним ангелом пекла. Він був гучним, гучним і завжди любив повеселитися. Террі був волоцюгою, хоч і виріс в сім’ї середнього класу в сакраменто. Він катався з мотоклубом з сакто під назвою “hell bent for glory”, в 1961 вони стали ангелами пекла сакраменто. На якийсь час він перевівся в берду, а потім повернувся в nocal, де і став знаменитим в якості ангела пекла з окленда. Terry the tramp отримав важливу роль зі словами у фільмі” ангели пекла ’69” і багато уваги в книзі хантера томпсона про клуб.

Террі легко можна було назвати самим поїхав членом оклендського клубу. Озираючись назад, можна зрозуміти, що він був трендсеттером, законодавцем моди. Між бітниками і хіпі, tramp відростив довге волосся, носив густу бороду, а його груди і плечі були забиті татуюваннями. Він носив з собою довгий хлист, і якщо ти чув хлопок, то знав, що террі десь неподалік. Ми з ним проводили багато часу разом в одному з наших улюблених місць відпочинку-sinner’s club в західному окленді.

Террі привів ангелів пекла від іміджу гризерів (бріолінщіков) 1950-х до модного довговолосого образу пізніх 1960-х.зазвичай він одягався в чорну шкіру, але також носив речі в яскравій психоделічної забарвленням і шаркав ногами по моді в’язниці сан-квентін.

Я завжди думаю про террі, коли згадую пробіги на озеро басс. Тоді вважалося, що надягати теплу куртку або брати з собою в подорож спальник — не круто. Ми засипали там, де впали. Ми закидалися” червоними ” (секонал) після нічних веселощів, відрубувалися і засипали прямо на землі. Цю техніку сну розробив террі. І вона працювала!

Фото-1-террі і сонні, 2 і 3-террі, skip та інші ангели. 4-террі-крайній правий джентльмен в спідньому. 5-на мотоциклі.

У нього була звичка розгулювати по табору в жилеті з нашивкою і парі робочих черевиків з сріблястою пряжкою. І все, більше ніякого одягу. Якось вранці, після ночівлі недалеко від сільської дороги, террі вийшов в такому вигляді на узбіччя. З байдужим виглядом він витягнув руку з піднятим великим пальцем. Сім’ї та водії вантажівок проїжджали повз і бачили голосуючого голожопого ангела пекла з бовтається хером. Таким і був terry the tramp.

У подорожах, коли ми зупинялися десь на ніч, особливо, якщо це невелике містечко, ангели пекла щоразу привертали увагу місцевих жителів і цікавих роззяв. Дівчатка з міста прокрадалися в табір вночі, провідати нас. Террі вмовляв деяких дівок повернутися в батьківський будинок, щоб прихопити ковдри, покривала і рушники, на яких ми розсідалися навколо багаття. Потім він намагався переконати їх роздягнутися і, як правило, у нього виходило.

Після прийняття в клубах північної каліфорнії правила no-needle (як я розумію, заборона ін’єкційних наркотиків), tramp перевівся назад в берду разом з іншими членами клубу, незадоволеними новим правилом. На той момент в socal подібні правила ще не обговорювалися. Захоплення наркотиками вийшло з під контролю, і террі був знайдений мертвим, передозування секоналом. Це сталося майже відразу після виходу в прокат фільму “ангели пекла ’69”. Ніхто не знає, чи було це нещасним випадком або ж властивою йому безпечністю. Ми поховали його в bay area, після чого, не сказавши нікому ні слова, його батьки ексгумували тіло, перевезли в сакраменто і поховали там. Джон теренс трейсі, a.k. A. Terry the tramp, спочивай зі світом, брат.

Фото-1-террі з дівчиною. 2 – в гіпсі. 3-з музикантом alla rakha (грає на табла), фестиваль в монтереї, 1967. 4-сам по собі.

З террі дуже багато матеріалів, для початку можна порекомендувати вищевказаний фільм і книгу томпсона. Тільки, коли будеш щось шукати, не переплутай з террі орендоффом з клубу vagos. Нижче-друга частина інтерв’ю хантеру томпсону. Першу слухати важко, на тлі кричить телевізор, але вона є там же, на youtube.