Представлена mazda cx – 5 2022 року: розглядаємо зміни

76

Японці презентували оновлений кросовер mazda cx-5 2022 модельного року, який обзавівся злегка підретушованою зовнішністю. Відзначимо, що друге покоління моделі випускають вже п’ять років, при цьому майже щороку в компанії вносять невеликі доопрацювання в конструкцію авто.

На перший погляд, відрізнити нову мазда сх-5 2022 від дореформеної версії не так-то просто. Спереду автомобіль обзавівся зміненим бампером без чорних вставок, при цьому сітка в решітці радіатора стала крупніше, а обрамляє її по низу вставка-ширше.

Модельний ряд mazda

Тут також нова головна оптика (з імітацією двох круглих секцій), інші задні ліхтарі і бампер на кормі, а якщо зовнішній пластиковий обвіс забарвлений в колір кузова, то перед вами модифікація gt sport — раніше такий варіант не пропонувався (обвіс міг бути або чорним, або сірим).

Салон на цей раз чіпати не стали, хіба що в оснащення додали майданчик для бездротової зарядка смартфона, а в ряді комплектацій з’явилися нові види контрастного декору. Широкоформальний дисплей діагоналлю 10,25 ” прописався в авто роком раніше, але пропонується не скрізь (на машинах для російського ринку його немає).

Двигуни для мазда cx – 5 2022 року залишилися колишніми. Залежно від регіону, лінійка доступних силових агрегатів включає бензинові атмосферники робочим об’ємом 2,0 (150 — 165 к.с.) і 2,5 літра (190 — 194 к. С.), а також 230-сильний турбований движок 2.5. А ще є 2,2-літровий турбодизель у варіантах віддачі на 150 або 184 «конячки».

Поєднуються вони в парі з шестиступінчастими механікою або автоматом, а привід може бути як переднім, так і повним. Правда, на ринку сша відтепер “це-ікс п’ятий «вирішили продаватися виключно з повнопривідною трансмісією — згідно прийнятої» кросоверної стратегії” для даного регіону.

Зате для позашляховика трохи допрацювали шасі, застосувавши в підвісці нові пружні елементи і використавши більш жорсткі підрамники. Це дозволило не тільки поліпшити керованість, але і трохи знизити шум і вібрації. Крім того, замість режиму «sport» з’явилася система «mi-drive» для вибору одного з декількох їздових режимів, включаючи «позашляховий» для awd.

Старт продажів оновленої мазди сх – 5 запланований за кінець двадцять першого, але це в штатах. У першій половині 2022-го машини з’являться в європі, а до рф рестайлінговий кросовер добереться ще пізніше. Точна дата поки не уточнюється, так само як і ціни, які напевно підростуть.