Toyota corolla cross для японії відзначився особливим дизайном

73

Паркетник виходить на рідний японський ринок через рік після прем’єри — першим ринком для даної моделі став таїланд, після чого продажі почалися в інших країнах азії, а потім в південній америці, сша та африці.

Тепер в японії сімейство королли включає седан, хетчбек, універсал і кросовер. Останній отримав відповідну емблему спереду,яку використовують на всіх островах. Але на цьому зміни машини для японського ринку не закінчуються.

Модельний ряд toyota

На відміну від глобальної версії, тут помітно перекроїли передок, повністю змінивши не тільки оформлення бампера і радіаторної решітки, але і головну оптику. Ревізії піддалися також задні бампер і ліхтарі, при цьому салон паркетинка практично повністю копіює такий на легковій короллі.

Нагадаємо, що королла крос базується на модульній платформі tnga-c, габаритна довжина машини становить 4 490 мм, розмір колісної бази — 2 640, ширина — 1 825, висота — 1 620. Дорожній просвіт (кліренс) становить всього 160 міліметрів, хоча на версії для сша він дорівнює 204 мм.

Для моделі запропоновані колісні диски на 17 або 18″, вісім відтінків кузова і два варіанти обважування від придворного ательє modellista. Базовий двигун-1,8-літровий атмосферник потужністю 140 к.с. (170 нм), якому покладені варіатор direct shift з механічною першою передачею, виключно передній привід і напівзалежна підвіска на задній осі.

Однак в компанії основну ставку роблять на гібрид, де 1,8-літровому движку на 98 к. С. (142 нм) асистують 72-сильний (163 нм) електромотор і електромеханічний варіатор. Такий варіант може мати повний привід e-four із задньою многоричажкой і окремим електродвигуном на 7,2» конячки ” і 55 нм.

Останній допомагає при рушанні і в перші секунди розгону, а потім відключається. За живлення основного електродвигуна на гібридній toyota corolla cross для японії використовуються або літій-іонний акумулятор ємністю 3,6 а∙год (на передньопривідниках), або нікель-метал-гідридна батарея на 6,5 а∙год (на повнопривідних модифікаціях).

Випуск кросоверів налагодили на підприємстві в такаоке, де виробляють інші королли для місцевого ринку. Ціна моделі на островах починається від 1 999 000 ієн (~1 320 000 рублів), при цьому за гібрид просять мінімум 2 590 000 ієн (~1 710 000 рублів). У компанії планують щорічно продавати у себе по 53 000 машин.