В англії побудували гібридний позашляховик із запасом ходу 7000 кілометрів

72

Глава fering technologies бен скотт-геддес встиг попрацювати з гордоном мюрреєм над дорожнім mclaren f1 і гоночними gtr, а також побудувати запаморочливо швидкий caparo t1. Але його новий проект нескінченно далекий від світу суперкарів. Скотт-геддес хоче запустити в серію “високоадаптивний позашляховик з модульною конструкцією”, який можна конфігурувати і оновлювати під певні завдання, в тому числі змінюючи основні вузли силового приводу.

Втім, головна мета — це все-таки створити безкомпромісний експедиціоннік, здатний на одній заправці проїжджати до семи тисяч кілометрів. Досягти цього частково допоможе незвичайна конструкція: в основі pioneer лежить алюмінієва просторова рама з окремими елементами з композитів, а зовнішні панелі — принаймні, їх частина — зроблені з канвасу, зносостійкої тканини, застосовуваної для пошиття трекінгових черевиків.

В рух позашляховик приводить гібридна установка послідовно типу з двома електромоторами, що видають 600 нм моменту. Їх живить батарея неназваної ємності, зібрана з літій-титанантих осередків: вони хоч і володіють меншою питомою ємністю, ніж літій-іонні, але зате більш пристосовані до експлуатації в екстремальних погодних умовах (до -50°). На електротязі pioneer проїжджає трохи більше 80 кілометрів-інше забезпечує крихітний двс.

Роль “подовжувача ходу” в pioneer відведена трициліндровому двигуну об’ємом 800 кубічних сантиметрів, що працює на біодизелі (паливо знаходиться в декількох баках). У нормальних умовах двс крутить генератор, що виробляє електроенергію для живлення електромоторів і зарядки батареї. Остання виступає резервним джерелом потужності, наприклад, коли машина дереться на крутий підйом або долає складний кам’янистий ділянку.

Також автори проекту заявляють, що машини обладнана портальними маточинами і механічними диференціалами, а її максимальний дорожній просвіт становить 800 міліметрів. Всюдихід здатний підійматися на пагорби з 60-відсотковим ухилом і півметрові уступи, а також долати броди глибиною до 1,4 метра. Вантажопідйомність дорівнює власній масі – 1500 кілограмів. А з динамічних характеристик відома тільки максимальна швидкість – 125 кілометрів на годину.

Прототип піонера вже проходить випробування, і машину навіть встигли оцінити перші приватні та комерційні клієнти. Серійну збірку позашляховиків fering technologies обіцяє почати в першій половині 2022 року. Що цікаво, модульна конструкція дозволяє легко змінювати елементи силового приводу: наприклад, в південній америці можна використовувати двигуни на біоетанолі, в азії — водневі паливні комірки.