І життя, і сльози, і любов: netflix показав фільм про міхаеля шумахера

74

У дуже емоційному і зачаровує фільмі показано безліч раніше не публікувалися архівних матеріалів про міхаеля шумахера: «відпускні» фільми про дайвінг, парашутному спорті, катанні на снігоходах і записи з сімейних урочистостей, таких як весілля і дні народження. Було завдання показати гонщика саме з людяного боку, що рідко можна було спостерігати протягом його активної кар’єри.

Про нього розповідають багато членів сім’ї: батько рольф і брат ральф, а також дружина корінна і діти — джина і мік. Своїми спогадами діляться багато його товаришів, наприклад жан тодт, берні екклстоун, себастьян феттель, міка хаккінен, деймон хілл, флавіо бріаторе, девід култхард, віллі вебер, лука ді монтедземоло, п’єро феррарі і менеджер міхаеля сабіна ким.

У фільмі показана історія спортсмена, який дістався до вершини формули-1 і багато років залишався непереможним. Його батько рольф шумахер згадує, як син підписав п’ятирічний контракт з віллі вебером після того, як займався картингом, який приносив йому 2000 німецьких марок на місяць. Менеджер гонщика згадує досить сором’язливого хлопчини, який на початку кар’єри не дуже вмів бути зіркою і раптово опинився в центрі уваги: «перед його першою гонкою ми разом в сторонці їли піцу, і ніхто з нами не розмовляв. Це був останній раз, коли на нас ніхто не звертав увагу».

Не тільки його кар’єра, але і найважливіші трагічні моменти обговорюються у фільмі. Це і смерть айртона сенни, і програна дуель з жаком вільневом на чемпіонаті світу в хересі в 1997 році, і серйозна аварія в сільверстоуні в 1999 році. Кар’єра спортсмена від картингу до великого етапу формули-1 в спа, перша перемога з benetton або отримання титулу з ferrari — фільм показує різні етапи його життєвого шляху.

Девід култхард згадує драматичне зіткнення під дощем на гонках в 1998 році:

«потім ми сиділи разом в наметі берні екклстоуна, і я визнав свою провину в аварії, але хотів, щоб він теж взяв на себе частину відповідальності. А він просто махнув рукою, хоча це він врізався в мене! я запитав його, чи ніколи він не помилявся? він на мить задумався і сказав:“це не те, щоб я хотів згадувати”.

У висловлюваннях найближчих соратників шумахера розкриваються різні грані його непростої і часом суперечливої особистості. Стає ясно, що семиразовий чемпіон світу зовсім не був крутою і розважливою гоночною машиною, як багато хто досі вважає. Менеджер сабіна кем пояснює:»для нього завжди було важливо, щоб ніхто в команді не помічав, як він бореться”.

29 грудня 2013 року 1 день, проведений на гірськолижних схилах у французьких альпах, який змінив життя всіх учасників фільму. Остання і найдраматичніша глава 110-хвилинного оповідання торкнеться душу всіх його шанувальників.

” я ніколи не звинувачувала бога. Це було просто невезіння. Цілком очевидно, що я сумую за майклом кожен день. Вся сім’я сумує за майклом. Але він все ще тут, хоча і по-іншому. Це дає всім нам сили. Ми живемо разом вдома і робимо все, щоб він почувався добре. Майкл в минулому захищав нас, а тепер ми захищаємо майкла”, – говорить його любляча дружина корінна.