Названі найнадійніші автомобілі китайського виробництва

68

Китайське відділення компанії j. D. Power (базується в сша, спеціалізується на маркетингових дослідженнях) представило рейтинг надійності машин місцевого виробництва. У список найбільш якісних китайських автомобілів увійшли 10 марок – серед них є добре відомі нам chery і geely.

Головним критерієм при складанні рейтингу став індекс проблем, який відображає кількість несправностей на 100 куплених автомобілів (чим нижче показник, тим вище надійність). За основу ж були взяті дані опитування автомобілістів: власників машин з маркуванням made in china попросили розповісти про виниклі несправності в перші 90 після придбання «залізної конячки» і протягом перших трьох років володіння, пише «автопортал».

найякісніші китайські автомобілі

Отже, на першому місці в списку опинилися автомобілі бренду changan (202 проблеми на 100 автомобілів). Також до першої трійки увійшли chery (204) і lynk&co (205), яка, до слова, належить geely.

Замикають топ-5 марки gac (206), dongfeng (207), dongfeng (209 pp100). При цьому в десятку найнадійніших також увійшли: jetour (209), oshan (211), venuchia (211), geely (212) і roewe (213).

Цікаво, що в рейтинг на увійшов бренд haval, який добре представлений в україні своєю кросоверною лінійкою. Крім того, не знайшлося жодного місця ні самому гігантові faw, ні його суббрендам.

Нарешті, в j. D. Power відзначили і деякі найнадійніші моделі. Зокрема, серед компактних кросоверів кращим був визнаний geely emgrand x3, другим за безвідмовністю-gac gs3. А ось в категорії середньорозмірних паркетників перемогу здобув lynk&co 05. За ним йдуть такі моделі, як venucia star і changan cs75 plus.

У j. D. Power підкреслили, що китайські автомобілі з роками стали якіснішими, проте у них все ще залишаються великі проблеми з електронікою. Особливо-інформаційно-розважальними системами.