З’явилася інформація про графік роботи автовазу наступного тижня

87

0 з’явилася інформація про графік роботи автовазу наступного тижня

Напередодні, 16 вересня, на основному майданчику автовазу в тольятті почалася робота всіх виробничих ліній, а тепер стало відомо про режим роботи заводу наступного тижня.

У червні–липні автоваз кілька разів робив короткі зупинки виробництва через дефіцит електронних компонентів. Після корпоративної відпустки, що закінчилася в середині серпня, ситуація з вимушеними зупинками стала ще гірше: останній місяць завод в тольятті фактично працює «впівсили».

На тижні з 20 по 24 вересня лінії в0, на якій збирають моделі «лада ларгус» і «іксрей», а також renault logan і sandero, будуть працювати в повноцінному режимі. Також буде відновлено і випуск “лади гранти”. Виробничі лінії, де випускають моделі “лада нива легенд» і “лада нива тревел”, працювати наступного тижня не будуть.

* * *

Перебої з поставками чіпів для автомобільної промисловості тривають по всьому світу з початку цього року. Причини проблем-підвищений попит на побутову електроніку і на комплектуючі для майнінг криптовалюта, порушення логістичних зв’язків через пандемію коронавірусу, також кілька аварій на азіатських фабриках електроніки.