Швидкий і чіткий дрифт на «класиці» Лада: Відео

276

Якщо у вас є старі Жигулі, ви можете зробити так: Відео

Старі класичні моделі Лада – це не тільки невичерпне джерело натхнення для тих автолюбителів, які люблять автоконструктори і автоголоволомки, але і непоганий спортивний снаряд для дріфту.

А що, все при ній. Легкий кузов, мала маса, коротка база, задній привід також є. Запасні частини коштують недорого, автомобіль не шкода покоцать або зламати. Єдина проблема – мотор, він м’яко кажучи не дуже потужний. Але і це непорозуміння можна вирішити декількома шляхами:

1. Дочекатися зими і по льоду і снігу задньопривідний автомобіль помчить, немов так російська трійка коней. Вкладень для цього не потрібно

2. Затунинговать двигун. Цей варіант для знавців. Дрифтить при цьому можна буде не тільки взимку, але і влітку. Благо схем в інтернеті і досвіду в цій сфері у наших Кулибинов предостатньо.

3. Свапнуть мотор. Наприклад, від якоїсь японської задньопривідної моделі. Дорогувато, зате надійно, на віки!

4. Є ще один гіпотетичний варіант, правда він працює для передньопривідних автомобілів на трасі з дуже гладким асфальтом. Встановити на задні колеса обрізки ПВХ труб по діаметру коліс. Цей спосіб описаний тут: Приголомшливий спосіб дріфту на передньому приводі: Відео

Як це буде працювати на задньопривідному авто, сказати важко.

Загалом, поки одні теоретики, начебто нас міркують, інші практики давно дрифтят. Сходка спортсменів з недавнього минулого, зима 2016 року: