Варта альтернатива дастеру: за ті ж гроші і тієї ж марки

77

Скільки коштує?

Duster можна взяти мінімум за 1 114 000 рублів — в початковій комплектації access його у дилерів не знайди. Так що вибирати доведеться між самим упакованим хетчем і майже “голим” кросовером.

по прохідності duster дуже крутий для кросовера! але повнопривідна машина д в початковій версії дорожче, ніж самий наворочений sandero stepway.

Тут явна перевага на стороні дастера. Він в модельному ряду renault найсвіжіший. Марка не пропонує дизайнерських і технологічних вишукувань, але це не означає, що автомобіль не повинен виглядати сучасно.

Sandero stepway вже морально застарів – в європі вже щосили продається машина третього покоління. До нашого ринку вона добереться тільки через кілька років, і ще не факт, що з емблемою renault. Є всі шанси, що це буде, наприклад, лада гранта наступної генерації.

Автомат є?

Якщо потрібна двопедальна версія, конкуренції між машинами не вийде. Renault duster з варіатором (класичного автомата у моделі більше немає) потягне як мінімум на 1 449 000 рублів. А все тому, що поєднується безступінчата трансмісія тільки з повним приводом і 150-сильним турбомотором. І до того ж йде в двох топових комплектаціях drive і style.

Sandero stepway в цьому плані доступніше і різноманітніше. Ціна “автоматизованих” версій знаходиться в діапазоні 1-1,09 млн рублів. І є вибір між 4-ступінчастим автоматом dp2 і варіатором. Перший ставиться з 1,6-літровим мотором потужністю 102 к.с., другий — з більш сучасним 113-сильним.

А як всередині?

Бюджетний автомобіль, як правило, в сім’ї єдиний і на всі випадки життя. Тому повинен вміщати людей і речей по максимуму.

Sandero довжиною 4083 мм пропонує багажник всього 320 л. І ззаду втрьох сісти якщо і вдасться, то без комфорту: колісна база становить скромні 2589 мм. Зате рейлінги на даху входять в базове оснащення і виручать при необхідності перевезти на даху додатковий вантаж.

ззаду duster не лімузин, але на тлі sandero в ньому просторіше і комфортніше.

В аскетичною базової комплектації access рейлінгів у дастера немає, вони з’являються тільки у виконанні life (від 1 114 000 рублів). Але потреба в них нижче: довжина машини 4341 мм, база 2673 мм, обсяг багажника 428-468 л в залежності від версії. Для поїздок всією сім’єю паркетник підходить набагато краще.

заявлений обсяг багажника дастера на сотню літрів більше, ніж у sandero — – суттєва різниця. При навантаженні під стелю перевага кросовера буде ще помітніше.

Хто сильніший на бездоріжжі?

Формально кліренс у дастера більше – 210 мм.але і 195 мм у sandero stepway — більш ніж гідний показник. З таким просвітом потрібна глибока колія, щоб сісти на днище. А поки цього не станеться, у багатьох ситуаціях буде досить гребти і двома колесами.

Повний привід на sandero не ставлять в принципі. Але і duster за ціною sandero запропонують тільки передньопривідний. Кросовер з трансмісією 4х4 коштує від 1,2 млн рублів. Це буде машина з атмосферником 1.6 на 117 сил і 6-ступінчастою механікою. Якщо додасте 70 тисяч, мотор стане 143-сильним дволітровим. Ми, звичайно, говоримо про цифри з прайс-листів, без урахування неминучих зараз дилерських накруток.

І опції зверху?

На всіх sandero stepway стоять кондиціонер, протитуманки, обігрів передніх сидінь, електроприводи стекол і дзеркал. Для появи esp, медіасистеми, автозапуску, клімат – і круїз-контролю потрібно брати старшу комплектацію за 995 000 — 1 090 000 рублів. За литі диски завжди просять доплату: 15-20 тисяч рублів в рамках дизайнерського пакету.

duster у другій генерації обзавівся стильно виглядає інтер’єром. Але матеріали виключно дешеві.

приладова панель sandero застаріла і виглядає аскетично — така собі лада гранта серед іномарок.

Пересічний за ціною з sandero-це duster за 1 114 000 у версії life з рейлінгами, кондиціонером, регулюванням керма в двох площинах (у sandero тільки по куту нахилу), але без обігріву сидінь і без протитуманок.

Якщо грошей в обріз, duster вийде небагатим по оснащенню. Перевага над sandero тільки в наступній комплектації drive – з тим же базовим мотором 1.6 потужністю 117 к.с. Такий кросовер буде коштувати 1 279 000 рублів. Зате тут з’являється більш привабливий зовнішній декор з пофарбованими в колір кузова дверними ручками, «круїз», противотуманки, автозапуск, обігрів передніх сидінь (двоступеневий), вітрового скла і форсунок склоомивача, задні електросклопідйомники і бічні подушки безпеки.

Кросовер краще?

Renault duster новіший і місткіший. Але sandero stepway не поступається в прохідності і помітно дешевше з автоматизованою трансмісією. Та й при рівних цінах він багатший. А той duster, який однозначно краще sandero, – з жвавим турбомотором, повним приводом і багатим оснащенням, — і коштувати буде дорожче.