Bmw запатентувала дуже дивні двері. Вони і підйомні, і розсувні одночасно

77

На представлених ескізах компанія показала позашляховик, в профілі якого немає нічого незвичайного. Однак, при погляді на автомобіль зверху, можна побачити, що звична задні двері, через яку здійснюється доступ на другий і третій ряди сидінь, відкривається разом з частиною даху. Остання розорюється за типом»крила чайки”. Інший патент передбачає наявність в стелі гідравлічного або електричного механізму, який під час відкриття задніх дверей автоматично зрушить бічні частини даху до центру.

В обох випадках нові двері дозволять забезпечити пасажирам двох задніх рядів додаткову зручність при посадці в салон. При цьому інноваційні механізми виявляться навіть більш корисними в легковиках з низькою стелею, ніж в кросоверах і позашляховиках з спочатку високою посадкою. Подібні конфігурації зажадають від інженерів установки додаткових елементів, які, швидше за все, збільшать загальну масу транспортних засобів.

1 / 3

На даний момент невідомо, чи збирається баварська марка обладнати розсувними і підйомними механізмами свої серійні моделі. На сьогоднішній день схожою конфігурацією дверей оснащений лише гібридний bmw i8.

У жовтні минулого року в instagram-акаунті gm design представили зображення позашляховика, що за габаритами нагадує escalade. Головною особливістю віртуального проекту стали розпашні двері багажника.