Чотири претенденти на чемпіонство перед фіналом! розповідаємо, як пройшов 6-й етап rds gp 2021?

78

Потріпав нерви пілотам і фанатам дріфту 6-й етап rds gp. І справа навіть не погоді, яка влаштувала над автодромом amd raceway в підмосковному мячково справжній листопад в середині вересня. Інтрига, яка наростала весь сезон 2021, досягла свого піку: відразу чотири пілоти претендують на звання чемпіона перед фінальною гонкою в сочі.

З 41 заявленого учасника на потрапляння в топ-32 претендували 38 пілотів. Федір воробйов, степан азаров і чарльз нг ще напередодні кваліфікації змушені були змінити статус пілотів на глядачів через технічні проблеми з автомобілями. У кваліфікації єдиним серйозним інцидентом став виліт євгена григор’єва з траси. Пілот esprit games злегка перестарався у своїй другій кваліфікаційній спробі, опинився за межами асфальту і, піднявши в повітря гравій і грунт, змусив понервувати своїх уболівальників і механіків. Але все обійшлося-машина і пілот не постраждали і виявилися готові до боротьби в топ-32.

Лідером кваліфікації став джек шанахан. Пілот fresh auto drift з першої ж спроби проїхав на 97 балів. До слова, ірландець став першим у сезоні-2021 учасником rds gp, який зміг виграти дві кваліфікації. “клуб 90»” виявився значним. Крім шанахана до нього увійшли анатолій щербак (90 балів), пілоти lukoil racing drift team андрій астапов і олексій головня (91 бал кожен), дамір ідіятулін з fresh auto drift і пілот aimol racing джеймс дін (94 бали кожен), а також георгій чивчян з форвард авто (95 балів).

На межі виходу з кваліфікації опинилися микита шиков (carville racing) і данило скоробогатов (failcrew дарксайд), які замкнули топ-32. Скромний результат скоробогатова можна пояснити новим автомобілем. Данило пересів на flanker f, всередині якого йому буквально було тісно. Через неполадки з машинами пройти в парні заїзди не змогли євген ружейников і два представники by motorsport — андрій песегов та ілля поліщук. Поза подальшої боротьби також залишилися максим реп’єв, георгій бібаєв і аркадій пучинін.

Топ – 32 не пройшов без сюрпризів. Команда fresh auto drift разом позбулася двох своїх пілотів-євген лосєв вилетів з траси і поступився федору дзежіцу (московський спорт), а дамір ідіятулін в черговий раз став жертвою поломки автомобіля, що відкрило шлях в топ-16 євгену григор’єву. Джеку шанахану вистачило одного заїзду з микитою шиковим, щоб пройти в топ-16. На постановці шиков вилетів з траси в гравій. Спонтанний ралі-крос призвів поломці амортизаторів на” супрі ” і, як наслідок, технічному ходу.

Єдиним представником “форвард авто” в топ-16 став георгій чивчян, який пройшов далі після дуелі з данилом скоробогатовим (failcrew дарксайд). А поломка автомобіля еммануеля амандіо відкрила дорогу в топ – 16 роману кондратенку.

З трьох пілотів carville racing тільки антон клямко пройшов в топ-16. Крістапс блус поступився андрію астапову. Це подарувало lukoil racing drift team можливість вийти в топ – 16 у повному складі — олексій головня взяв гору над своїм екс-напарником микитою фетісовим, а дмитро єрмохін проїхав краще, ніж іван нікулін з «failcrew дарксайд». Також в топ-16 пішли григорій гусєв, джеймс дін, магомед омаров, аркадій цареградцев, сергій сак і анатолій щербак, який в omt-заїзді переміг іллю федорова.

Якщо побачити в топ-8 джека шанахана( fresh auto drift), олексія головню і андрія астапова (обидва lukoil racing drift team), григорія гусєва (pacific racing team), георгія чивчяна («форвард авто») не було сенсацією, то вихід у вісімку найсильніших антона клямко (carville racing) і анатолія щербака приємно здивував.

Сітка парних заїздів склалася так, що шанувальники rds gp вже на стадії топ-16 позбулися одного з лідерів чемпіонату. В одному заїзді зустрілися джеймс дін (aimol racing) і аркадій цареградцев («failcrew дарксайд») – два пілоти світового рівня, які показали неймовірно видовищні і щільні заїзди. Переможець був визначений за результатами omt – заїзду-джеймс дін пройшов в топ-8, а аркадій цареградцев завершив свою боротьбу на цьому етапі rds gp в підмосков’ї.

У боротьбі за місце в топ-4 джек шанахан здобув перемогу в заїзді з антоном клямко, а олексій головня був сильнішим григорія гусєва, у якого до того ж трапилися технічні проблеми на машині. Несподіванкою став омт-заїзд георгія чивчяна та анатолія щербака. На відміну від першої дуелі, омт «гоча» проїхав без помилок. А ось джеймс дін зробити цього не зміг — ірландець несподівано допустив помилку, яка коштувала йому виходу в топ-4.

У підсумку в півфіналі зустрілися джек шанахан і олексій головня, а учасниками другої дуелі стали георгій чивчян і андрій астапов. Першу путівку у фінал завоював олексій головня (lukoil racing drift team), а другим учасником битви за перемогу став георгій чивчян. У астапова, який проводив етап з дихаючим на ладан двигуном, мотор відмовив у вирішальний момент.

Команда lukoil racing drift team зробила справжнє диво, встигнувши полагодити силовий агрегат і випустивши андрія астапова на трасу з джеком шанаханом. На жаль, але андрій спочатку сам допустив помилки, а потім мотор остаточно випустив дух, і він залишився в кроці від подіуму, пропустивши вперед пілота fresh auto drift.

Під фінальний бій погода остаточно зіпсувалася, і пішов дощ. В таких умовах керівник гонки дав двом фіналістам можливість проїхати ознайомчі заїзди перед вирішальними стартами. Перший проїзд, в якому лідирував георгій чивчян, обидва пілоти проїхали без проблем, а в другому лідируючий олексій головня допустив помилку — одне колесо його автомобіля вилетіло на слизьку ділянку за межами траси. У підсумку георгій чивчян став першим дворазовим переможцем етапів rds gp в сезоні 2021 року.

rds gp. Vi етап. Adm raceway:

переможець кваліфікації:

  • джек шанахан — fresh auto drift) – 97 балів

особистий залік:

  1. георгій чивчян « ” форвард авто»),
  2. олексій головня (lukoil racing drift team),
  3. джек шанахан (fresh auto drift).

командний залік:

  1. lukoil racing drift team(олексій головня / андрій астапов / дмитро єрмохін),
  2. «форвард авто “(георгій чивчян / роман тиводар / еммануель амандіо),
  3. fresh auto drift (джек шанахан/євген лосєв/дамір ідіятулін).

Вікенд в мячково знову змінив розклад сил в особистому заліку. На першу сходинку турнірної таблиці знову піднявся джек шанахан, змістивши аркадія цареградцева на друге місце. Третє місце за підсумками 6 етапів займає георгій чивчян, четверте – джеймс дін. У підсумку перед фіналом сезону 2021 року цей квартет має максимальні шанси на чемпіонський титул. У командному заліку fresh auto drift і» форвард авто «зберегли свої місця на чолі турнірної таблиці, а aimol racing повернув собі третю сходинку, змістивши»failcrew дарксайд”.

rds gp. Топ-3 після vi етапів:

особистий залік:

  1. джек шанахан — fresh auto drift) – 959 очок,
  2. аркадій цареградцев (“failcrew дарксайд») — 942,
  3. георгій чивчян — “форвард авто”) – 940.

командний залік:

  1. fresh auto drift(дамір ідіятулін / джек шанахан / євген лосєв) – 1784 очки,
  2. «форвард авто “(георгій чивчян / роман тиводар / еммануель амандіо) — 1548,
  3. aimol racing — джеймс дін / ніколас бертанс / чарльз нг) – 1382.
  • rds gp
  • rds gp 2021

(поки оцінок немає)