В україні знайшли нову “волгу” газ-24: їй більше років, ніж кілометрів пробігу

68

У львові виявили нову волгу 1985 року випуску. Машина 35 років стояла в гаражі і повністю збереглася до наших днів. При цьому це не стандартна «двадцять четвірка», а перехідна газ-24м – така машина була на конвеєрі всього рік.

Як розповів на своєму youtube-каналі автомобільний блогер romauracco, волгу поставили на прикол відразу після покупки. Тому на одометрі-всього 29 км (ці кілометри вона проїхала на самому заводі, плюс також відстані від магазину до будинку власника). Мало того, з автомобіля навіть не прибрали заводський парафіновий віск. Всі деталі-оригінальні. Загальний стан оцінюється як ідеальний, пише “автопортал”.

Машина була куплена дідусем, який працював директором таксопарку. Для поїздок він використовував службовий автомобіль, а волгу придбав для дітей, але ті їй не користувалися. У підсумку, вона дісталася онукові. Новий господар планує виставити на продаж рідкісний газ, але, коли і за скільки, поки невідомо. Очевидно, зовсім скоро волга займе почесне місце в чиїйсь колекції раритетів.

Відзначимо, що газ-24м відрізнялася від стандартної 24-ки зміненої гратами радіатора (пластикової замість металевої), новими сидіннями, злегка модернізованим 2,4-літровим двигуном і вдосконаленою гальмівною системою. На зміну їй в тому ж 1985-му прийшла вже масова газ-2410.