Як з конвеєра: рання ваз – 2108 з мінімальним пробігом

130

В останні роки так звані «капсули часу» настільки точно зрезонували з ностальгією суспільства за минулими часами, що давно вже перетворилися з чогось по-справжньому унікального в окремий жанр інтернет-постингу. Тим не менш, деякі зразки продовжують викликати справжній інтерес — такі, як показана клубом lada history ваз-2108 1985 року випуску в рідкісному кольорі «липа».

Фотографії автомобіля розмістив у facebook учасник клубу ілля зібарєв, повідомивши, що автомобіль є його новим придбанням. Пробіг “вісімки” становить всього 621 км, а випущена вона в 1985 році. Таким чином, машина належить до ранніх зразків-серійний випуск ваз – 2108 почався в 1984 році.

Всі ознаки машин ранніх серій є-коротке крило,» дзьоб ” облицювання радіатора, маска передка. Можна помітити, що відтінок на масці не збігається з кольором кузова.

Знавці в коментарях пояснюють, що кузов і цей пластиковий елемент фарбувалися на заводі окремо, а тому різнотон мав місце — і, хоч пізніше і був майже нівельований, все ж періодично проявлявся аж до переходу на т. Зв. Довге крило і пластикова маска.

Деталювання салону також свідчить про ранні роки випуску. Під капотом-єдиний доступний на той момент «вісімки» для двигун: карбюраторний 1,5-літровий, потужністю 64 к. С. І крутним моментом 94 нм. Мотор працює в парі з чотириступінчастою коробкою передач.