“жодного разу не виїжджала на дороги, вся в заводському воску”: у львові дідусь 35 років зберігав рідкісну “волгу”

71

Автомобіль був куплений в автомагазині, доїхав до гаража і з тих пір більше 35 років простояв на колодках під покривалом: кузов досі покритий заводським консервантом.

Еталонна “капсула часу”, найкраща гаражна знахідка останніх років – так називає цей автомобіль український відеоблогер roma-urraco.

Як зазначає блогер, це не зовсім звичайна 24-я, а досить рідкісна перехідна модель газ-24м, яка випускалася всього трохи більше року: з 1985-го по 1986-й.

Літній чоловік-перший і єдиний власник цього автомобіля. За часів, коли була куплена машина, він працював на дуже престижній посаді – начальником колони в таксопарку львова, тому завдяки зв’язкам йому вдалося придбати спершу “волгу” газ-24 в експортному виконанні, а потім і перехідну. Першу він активно експлуатував в якості автомобіля на кожен день, а другу спеціально вирішив зберегти для дочки. Дідусь навіть вирішив не змивати заводський консервант на основі парафіну, а “номери” на авто ніколи ще не ставилися.

Дочка виросла, вийшла заміж, але так і не скористалася машиною. Ця “волга” простояла до 2021 року, а весь її пробіг – перегін від майданчика автомагазину до гаража. Зараз у дочки виріс син, проте він їздить на іномарці і запропонував автомобіль продати.

Ступінь збереження машини вражає уяву: скрізь як нова і без будь-яких дефектів, навіть підвіска знизу була в ідеалі і без слідів поверхневої корозії. “рідна” гума ще з “пухирцями”.

На відміну від просто газ-24 на цій моделі бампери позбулися “іклів”, зникла панель переднього” номера “під бампером (він” переїхав ” на сам бампер на двох кронштейнах). З’явилася чорна пластикова решітка радіатора (невелика частина “емок” йшла зі старою хромованою решіткою з заводу), відсутні підфарники (габарити перенесли в фари), зник напис “волга” з передніх крил, зникли круглі ліхтарики з хромованих дефлекторів на задніх стійках. На машині стоїть “пряма” вихлопна труба з хромованою насадкою і доданим резонатором, радіальні широкі низькопрофільні шини 205/70 r14 замість колишніх 185-х діагональних на більш широких дисках, плоскі пластикові ковпаки коліс, більш широкі гумові задні бризковики.

Всередині-нові сидіння, повністю роздільні спереду і ззаду, з підголовниками спереду від газ-3102, пише автобізнес. З’явився звичний “ручник” на підлозі між сидіннями (раніше він був висмикується рукояткою під панеллю), електрообігрів заднього скла замість обдування, пластик обода керма став рельєфним (раніше був гладким).