Vw transporter (2010-2021): реальний досвід експлуатації

61

Як проявив себе в ході експлуатації вантажопасажирські volkswagen transporter, розповів начальник автогосподарства департаменту експлуатації транспорту ат «об’єднана енергетична компанія» ігор фроловський .

Які завдання?

Муніципальна компанія обслуговує столичні електромережі і має автопарк в кілька сот одиниць техніки, зайнятої в основному на доставці на об’єкти електромонтерів з ремонтним обладнанням. У парку оек є і легкі volkswagen caddy, і місткі вантажопасажирські фургони crafter, але більшість наших бригадних машин — понад 120 одиниць-це середні по місткості і вантажопідйомності моделі transporter різних років випуску: від т5 2010 року до найсвіжіших t6.1 2021-го.

Конфігурація-кабіна на п’ять осіб, включаючи водія, і вантажний відсік об’ємом більше 4 кубометрів, що відкривається ззаду. Причому це не заводське виконання, а переобладнані дилером на замовлення оек суцільнометалеві вантажні фургони transporter. Виходить істотно вигідніше в порівнянні з покупкою готових вантажопасажирських transporter combi.

В автопарку є і восьмимісні пасажирські транспортери.

Про цю та іншу комерційну техніку більш детально можна прочитати на сайті журналу «рейс».

Звичайний термін експлуатації техніки в автогосподарстві ат ” оек ” – десять років, після чого машини, що пробігли по 200 тисяч і більше кілометрів, йдуть на продаж.

на замовлення покупця вантажний відсік може бути обладнаний стелажами

Де вигідніше обслуговувати?

volkswagen crafter-тест під навантаженням

Автопарк оек обслуговують на договірній основі кілька спеціалізованих підприємств. Ремонт техніки з вичерпаним терміном заводської гарантії все частіше довіряють профільним підприємствам, що пропонують більш вигідні розцінки. У договір включені такі умови, як прийом в будь-який час доби і доставка в сервісний центр евакуатором. Партнерське підприємство виконує всі види ремонту, включаючи кузовний і агрегатний, і складну діагностику. Які запчастини використовувати, оригінальні або неоригінальні, вирішуємо з сервісменами в кожному конкретному випадку.

праворуч від водія передбачено два пасажирських місця.зсувні двері відкриває прохід до другого ряду сидінь

Які несправності?

Будь-яких серйозних системних проблем на цих машинах не помічено, проте перевантажений транспортом мегаполіс диктує свої умови. Наприклад, демпфер двухмассового маховика при постійній роботі в режимі «рушанні-гальмування» зношується прискореними темпами: на деяких бригадних автомобілях він зажадав заміни (разом з комплектом зчеплення) вже при пробігу близько 70 тис. Км.

дволітровий дизель встановлений поперечно, моторний відсік вузький, компонування агрегатів дуже щільна

Робота двигуна на холостому ходу при русі в пробках викликає інтенсивне забруднення фільтру сажі, і при неможливості його регенерації деталь доводиться замінювати.

спортивний маз, камаз з автоматом та інші новинки comtrans 2021

З інших дорогих вузлів були поодинокі випадки заміни компресора кондиціонера, насоса гідропідсилювача керма і генератора.

Дешевші “розхідники” – приводний ремінь двигуна з роликами, клапан egr, гальмівні колодки, шарніри підвіски та ін.

Двічі на рік-сезонна “перевзування”. І літні, і зимові шини — тільки від провідних світових фірм, що мають виробництво в росії. Це і безпечніше, і вигідніше: якісна гума служить дольще.

Про модель

Transporter поставляють в росію тільки з 2‑літровим дизельним двигуном в двох модифікаціях: потужністю 150 і 199 к.с. Мотори відповідають екологічним нормам євро-5 і обходяться без уприскування розчину сечовини. Коробка передач-6-ступінчаста механічна або 7-ступінчастий преселективний робот dsg з двома зчепленнями. Привід-на передні колеса або повний 4motion.

Суцільнометалеві фургони transporter kasten, а також вантажопасажирські kombi і doka можна замовити в двох варіантах довжини, з низьким або високим дахом. Підродина transporter pritsche включає шасі з короткою або довгою базою, з бортовим кузовом або «голе» (під надбудову).

шліцьові вали шрусов передніх коліс затягнуті в маточинах гайками.

шліци в маточинах задніх коліс передбачені для модифікацій 4motion

Лонжеронна рама приварена до силової основи 3-місної однорядної або 6-місної дворядної кабіни.

на вантажні фургони ставлять незабарвлені бампери-практично

Фургони збирають в ганновері (німеччина) або познані (польща), проте дуже часто машина надходить до покупця вже з російським vin-номером. Справа в тому, що дооснащення/переобладнання суцільнометалевого фургона на одному зі спеціалізованих російських підприємств значно дешевше пасажирської модифікації, зібраної в європі.