Як водієві зменшити витрати на автомобіль в період інфляції

71

Автомобіль став бажаним придбанням для багатьох людей, які хотіли б зробити своє життя ще більш комфортним. Ось тільки його покупка – це не разове вкладення коштів. Його експлуатація коштує досить дорого, особливо якщо доводиться щось ремонтувати. Тому практично всі водії шукають відповідь на питання: “що робити в період інфляції? ” – цікавлячись при цьому, як можна знизити витрати на машину.

Витрати на утримання

Інфляція і загальне подорожчання – одвічні вороги автовласника. Обслуговування автомобіля складається з численних статей витрат, тому економічна нестабільність, в результаті, дуже боляче б’є по сімейному бюджету. Проте можливість заощадити є, а щоб її побачити, необхідно уявляти собі, на що саме витрачаються гроші.

Частина витрат буде постійною, не залежною від стану автомобіля або його пробігу. Сюди входять страхові внески, транспортний податок і безпосередньо витрати на покупку машини, якщо вона купувалася в кредит. Друга частина витрат буде залежати від стану машини і того, скільки саме на ній будуть їздити: паливо, оплата за технічне обслуговування (в тому числі і планове), можливі ремонти, покупка нових шин та інше. Ці статті витрат можна, до певної міри, регулювати.

Витрата палива

Купівля палива – одна з основних статей витрат, якщо автомобілем планується користуватися, а не тримати більшу частину часу в гаражі. Заправляти машину доведеться досить часто, але на паливі можна заощадити чималу суму, якщо купувати його за більш вигідними цінами і знизити його витрата. Навіть не дуже велика різниця в ціні допоможе зменшити витрати, тому варто пошукати заправні станції, де регулярно проводяться акції. Наприклад, знижується ціна у вихідні дні або в нічні години. Також може допомогти банківська карта і кешбек за безготівковий розрахунок.

При великому бажанні можна спробувати заощадити, зменшивши витрату палива під час їзди по місту. Постійні зупинки збільшують витрату чи не вдвічі. Знизити його можна, якщо трохи змінити стиль їзди і регулювати обороти, підтримуючи їх на рівні не вище 3500 об/хв.спокійний стиль водіння – запорука економії. Тим більше, що так істотно зменшиться знос двигуна та інших вузлів.

Шини-одна з важливих складових ходових характеристик, яка побічно впливає на витрату палива. Регулюючи тиск в шинах, можна домогтися зменшення або збільшення контактної плями – площі зіткнення шини з дорожнім полотном. При оптимальному тиску ходові характеристики збалансовані, якщо ж воно буде занадто низьким або шини будуть перекачані, витрата відразу ж збільшиться. Регулярний контроль тиску допоможе тримати витрату в допустимих межах і додатково зменшити знос гуми, знизивши витрати на її придбання.

У великих містах пробки – зовсім не рідкість, вони не тільки витрачають час водія, але і призводять до перевитрати палива. Спробувати уникнути пробок можна за допомогою різноманітних сервісів, що відображають стан дорожнього руху в реальному часі. Деякі ж допомагають побудувати маршрут в обхід перевантажених доріг. Використовуючи їх, можна об’їхати пробку, якщо це взагалі можливо. Найчастіше витрата палива при цьому буде набагато менше.

Ці та інші поради, які можна знайти на feed-back people , допоможуть водієві оптимізувати свої витрати на експлуатацію автомобіля в складних фінансових умовах. Діючи з розумом, можна зменшити їх до прийнятного рівня.