Зміни в ПДР: автобуси, що перевозять дітей, які будуть зобовязані використовувати «мигалки»

240

Дитячі автобуси обладнають проблисковими маячками.

Уряд РФ Постановою №1621 від 23 грудня 2017 року, опублікованому на офіційному сайті кабміну, внесло зміни в правила організованого перевезення дітей автобусами. Відтепер весь подібний транспорт, що перевозить групи дітей, повинен бути оснащений «мигалками» жовтого або оранжевого кольору.

Згідно з новим документом, всі автобуси, які здійснюють організовану перевезення груп дітей, повинні мати на даху проблискові маячки (спецсигнали).

Також Постанова №1621 уточнює поняття «Організована перевезення групи дітей». Ось що тепер це означає:

  • «Організована перевезення групи дітей – перевезення в автобусі, не відноситься до маршрутному транспортному засобу, групи дітей чисельністю 8 і більше осіб, що здійснюється без їх батьків або інших законних представників».

Також під час перевезення дітей організатори перевезення повинні мати наступні документи:

– список дітей (із зазначенням прізвища, імені, по батькові (за наявності) і віку кожної дитини

– номери контактного телефону батьків (законних представників)

– список призначених супроводжуючих (із зазначенням прізвища, імені, по батькові (за наявності) кожного супроводжуючого

– його номера контактного телефону)

– список працівників туроператора, турагента чи організації, яка здійснює туристичне обслуговування (із зазначенням прізвища, імені, по батькові (за наявності) кожного супроводжуючого, його номера контактного телефону) у разі їх участі у виконанні програми маршруту.

У тому числі змінені вимоги до водіїв, які здійснюють перевезення в автобусі груп дітей. Так, згідно з новою Постановою Уряду РФ, до керування автобусами, перевозять групи дітей, повинні допускатися водії, які мають стаж керування транспортним засобом категорії D не менше 1 року на дату початку перевезення організованої групи дітей.

Коли вступить нові правила перевезення дітей в законну силу?

Зміни в ПДР: автобуси, що перевозять дітей, які будуть зобовязані використовувати «мигалки»

Згідно Постанови Уряду №1621 від 23.12.2017 року нові правила перевезення, зобов’язують перевізників груп дітей оснащувати автобуси “мигалками”, набудуть чинності 1 липня 2018 року.