Перераховані небезпечні автомобілі для пасажирів, що сидять ззаду

62

Експерти перерахували машини, які в найменшій мірі захищають пасажирів ззаду. До таких віднесли седан бізнес-класу genesis g80 2021 модельного року, який набрав всього 24 бали з 100 можливих за безпеку пасажирів на другому ряду, а також новий компактний кросовер volkswagen taos 2022 модельного року, який заробив 31 бал. Низькі оцінки також отримали jeep grand cherokee l, hyundai santa fe, tucson і мінівен kia carnival.

У список найбільш безпечних моделей потрапили повнорозмірний toyota sienna (69 балів),nissan rogue/x-trail нового покоління (66 балів) і ford bronco sport (61 бал). З числа автомобілів 2022 модельного року виділили nissan pathfinder і honda civic, які набрали по 66 балів, а також кросовер mitsubishi outlander, оцінка якого склала 52 бали.

На початку 2021 року американський страховий інститут дорожньої безпеки (iihs) представив альтернативний рейтинг безпеки автомобілів, складений за результатами краш-тестів. Всього в рейтинг найбезпечніших автомобілів 2021 року потрапили 49 моделей, у тому числі audi a6, cadillac xt6, lexus nx, volvo s60, ford explorer, honda accord, kia k5, а також nissan maxima, mazda cx-5 і toyota sienna.