Повернення обов’язкового техогляду в україні: яким авто не вдасться його пройти

61

До вересня 2022 року в україні планують повернути схему проходження технічного огляду, яка буде обов’язкова для всіх. Про це повідомляє “твоя машина”.

В україні обов’язковий техогляд для всіх автомобілів скасували в 2011 році. Пов’язано це, в першу чергу через корупційну складову, адже наявність талона не завжди означає, що автомобіль технічно справний. Після скасування схеми техогляду аварійність навіть трохи зменшилася.

На сьогодні обов’язковість проходження техогляду передбачена тільки для комерційних транспортних засобів — автобусів, вантажівок, ліцензованих таксі, а саму процедуру техогляду з 2012 року проводять приватні компанії, які мають дозвіл від мінінфраструктури і внесені до реєстру мвс.

Не отримати талон про техогляд ризикують авто старше 15 років, розмитнені «євробляхи», авто, які були в дтп, а також будь-які транспортні засоби зі зміною заводських конструкцій.

За непроходження техогляду тим, для кого він є обов’язковим, зараз передбачений штраф 1700 грн. За повторне порушення-позбавлення водійського посвідчення.