Названі автомобілі з найвищим рівнем безпеки для задніх пасажирів

67

У сша фахівці представили рейтинг автомобілів з найвищим ступенем безпеки для пасажирів на задніх кріслах, повідомляє avtodream.

Транспортні засоби оцінювали за низкою критеріїв. Щоб оцінити автомобілі, експерти враховували наявність нагадування про не пристебнуті ремені безпеки, зручність кріплень дитячих сидінь, конструкцію підголівників, зручність установки бустера, наявність просунутих підголівників із захистом від хлистових травм, а також попередження для тих, хто сидить ззаду.

Найбільш безпечним для задніх пасажирів за версією журналу consumer reports виявився повнорозмірний вен toyota sienna, він набрав 69 балів з 100 можливих.

Друге місце дісталося кросоверу nissan rogue / x-trail нового покоління з результатом в 66 балів. Замикає трійку лідерів позашляховик ford bronco sport з 61 балами.

Крім того, експерти відзначили середньорозмірний кросовер nissan pathfinder (66 балів), honda civic (66 балів) і середньорозмірний кросовер mitsubishi outlander (52 бали), хоча дані автомобілі відносяться до 2022 модельного року.

Читайте також: експерти склали рейтинг самих зимових автомобілів

Найгірший показник з безпеки на задніх сидіннях був відзначений у седана бізнес-класу genesis g80, який набрав всього 24 бали, а в якості моделі 2022 року був виявлений volkswagen taos (31 бал).