Розкриті характеристики першого електрокара genesis: він майже у всьому гірше tesla

57

Тепер ми знаємо потужність, динаміку і запас ходу електричного genesis gv60, і вони не вражають

Електричний genesis gv60 буде представлений в трьох версіях. Базовим стане задньопривідний варіант з одним мотором потужністю 228 к. С. І запасом ходу 451 км. Для порівняння, найдешевша задньопривідна tesla model 3 в комплектації standart plus розвиває 283 к. С. Може проїхати на одній зарядці трохи менше, 448 км, і це єдиний показник, за яким корейська новинка перевершує tesla. І це при тому, що всі версії корейського електрокара оснащуються однаковим акумулятором на 77,4 квт*год, в той час як у tesla model 3 standart plus батарея має ємність 65 квт*год.

У повнопривідного gv60 два мотори, але їх потужність може бути різною. Початковий варіант передбачає силовий агрегат потужністю 101 к.с. Спереду, і 217 к. С. – ззаду. Максимальна дальність пробігу тут менше-400 км. Щоб збільшити далекобійність водій навіть може примусово вимкнути передній мотор. У самій доступною повнопривідною tesla model 3 long range також два електромотора, але їх сумарна потужність вище – 412 к. С., а запас ходу, за рахунок батареї ємністю 75 квт*год, істотно більше – 614 км

Найпотужніший genesis gv60 має два електромотори по 217 к. С., при цьому на одній зарядці він може проїхати всього 368 км. Для порівняння, топова tesla model 3 performance з двома двигунами сумарною потужністю 473 к. С. І батарей на 75 квт*год здатна проїхати від розетки до розетки 567 км за динамікою “кореєць” також поступається “американцеві”: найшвидша версія gv60 прискорюється до 100 км/год за 4 секунди, проти 3,3 секунди у model 3 performance.

Залишається з’ясувати, яка з моделей буде дешевше. Ціни першого електричного genesis поки не називаються, так як його продажі стартують тільки в наступному році.