Помилки, які» вбивають ” вашу машину: як правильно підготувати авто до осіннього сезону

71

Восени погода може часто може змінюватися, тому треба переконатися, чи готовий до цього ваш автомобіль. Деякі дії можуть значно підвищити вашу безпеку, передає u-news.

Зазвичай в цю пору року часто йдуть дощі, тому необхідно переконається в ідеальній роботі склоочисників. Якщо з ними якісь проблеми і вони працюють ривками, то слід відвідати сто.

Якщо ж двірники зносилися, то з краще замінити на нові. Крім того, можна поставити зимові щітки, які призначені для більш суворих погодних умов.

Восени в машині також може пітніти скло. В цьому випадку треба перевірити управління потоками повітря в системі обдування автомобіля в режимі зовнішньої циркуляції.

Експерти радять часто провітрювати салон. Також рекомендується підтримувати його в сухому стані і час від часу сушити килимки. Щоб вікна не запітніли їх можна обробити спеціальним засобом.

Також потрібно звертати увагу за тиском в шинах. Через коливання температур шини можуть розширюватися і скорочуватися. Це призводить до втрати тиску.

Переходити на зимові колеса восени не рекомендується, оскільки у літніх шин є спеціальні водовідвідні канали, які допоможуть краще пересуватися на вологій дорозі.

Зимові колеса слід ставити, коли температура повітря буде нижче +7 градусів. В таких умовах літня гума стає дубової і втрачає свої властивості.

Крім того, через опади і тумани погіршиться видимість на дорозі, тому треба перевірити фари. Вони повинні бути чисті і виставлені під потрібним кутом.

Необхідно також перевірити ходову частину і гальмівну систему. На мокрій дорозі найменші несправності можуть привести до серйозних наслідків.