10 автомобілів, чия яскраве забарвлення видно навіть з космосу

350

Ці автомобілі важко не помітити: Самі яскраві розмальовки


Сьогодні складно здивувати маститих автоекспертів і просто любителів машин яскравістю і незвичайною забарвленням. Але виробники автомобільних лакофарбових покриттів, експериментуючи з різними матеріалами, здається, перейшли межу допустимого. Є автомобілі, які можна побачити з космосу, і це тільки завдяки текстурі використовується фарби.

1. BMW M3 GT Art Car

10 автомобілів, чия яскраве забарвлення видно навіть з космосу
Концерн BMW вже має своєрідну особисту історію створення арт-автомобілів. Багато десятиліть розробники нових концепцій охоче надають свої машини для експериментів з кольором, графікою і текстурою фарб. Практично кожний художник, який має мало-мальськи відоме ім’я, може використовувати БМВ в якості полотна для своїх творчих експериментів.
Знаменитий і до деякої міри провокативний художник Джеф Кунс вибрав в якості полотна модель BMW M3 GT і представив свою нову роботу, яка називається «Райдуга, тане в гиперпространстве». Машина прикрашена згідно бачення художника, правда, в якості матеріалу були використані вінілові вставки по всьому кузову автомобіля. Але робота сподобалася публіці і стоїть на першому місці з моменту створення – з 2010 року.

2. Bugatti Veyron l’or Blanc

10 автомобілів, чия яскраве забарвлення видно навіть з космосу
Цей автомобіль багато називають багатомільйонної цукеркою, яка загорнута в мільйонну порцелянову обгортку. І це не тільки тому, що в машині дійсно використаний високоякісний фарфор (вставки в колісні диски, паливні ковпачки та інші). Колір автомобіля – це щось приголомшливе. Крапельна фарба, яка сліпить всіх на відстані сотні кілометрів, чудово бликует до Марса…

3. Фольксваген Гольф Арлекін

10 автомобілів, чия яскраве забарвлення видно навіть з космосу
Одного разу дизайнер Volkswagen прийшла в голову «геніальна» ідея створити кузов хетчбека Golf MK3 з різнокольорових деталей. Концепція втілилася в життя, і публіка побачила старий автомобіль в новому виконанні. Модель отримала назву Арлекіна і активно продавалася протягом одного року.

Дивіться також: 10 сучасних моделей автомобілів, яким судилося стати класичними [Плюс бонус]

Справедливості заради варто помітити, що Гольф – це не єдина модель, чий кузов був зібраний з різнокольорових частин в кольорі ринкового балагану. Такий же фарбуванні піддався Polo Harlequin роком раніше. За всю історію концепції було продано 3800 різнокольорових Поло і тільки 262 Арлекін, правда, Поло ніколи не продавався в Північній Америці – в цьому випадку, можливо, цифри продажів збільшилися в два рази.
Саме модель різнобарвного Поло дозволила підняти складання кузова Volkswagen на безпрецедентно високий рівень, оскільки встановити цілісний кузов автомобіля далеко не просто, а зібрати його по частинах – це майже геніально.

4. Міцубісі Міраж

10 автомобілів, чия яскраве забарвлення видно навіть з космосу
Mitsubishi випустила рожеву модель Mirage, прикрасивши її наклейками, «Hello Kitty», і протягом місяця продала 400 автомобілів тільки в Японії.

У салоні покупців також чекала велика пухова подушка з аналогічним привітом. Для європейців досі залишається загадкою, що мали на увазі розробники концепції Міраж, прикрашаючи автомобіль таким чином, можна на ньому їздити взагалі або краще придбати Mitsubishi для сну…

5. Land Rover, Range Rover ChromaFlair

10 автомобілів, чия яскраве забарвлення видно навіть з космосу

Land Rover традиційно пропонував своїм клієнтам унікальну палітру відтінків для індивідуальної фарбування автомобіля. За всю історію виробництва тільки покриття від Spectral Amber Chroma Flair надовго запам’ятався шанувальникам бренду. При виробництві фарби використовувалися алюмінієві фракції, які покривалися фторидом магнію. У сукупності з хромом створювався ефект призми, яка змінює колір від свого пересування. Кузов автомобіля придбав незвичайний і яскравий відтінок, який не має назви у колірній палітрі, але має значення навіть для лідерів виробництва оптичних систем такого класу, як JDS Uniphase.

6. Ford Mustang Mystic Cobra

10 автомобілів, чия яскраве забарвлення видно навіть з космосу

Якщо говорити про фарбу для автомобілів, то не можна обійти увагою такий бренд, як Ford, чиї інженери так люблять експериментувати, і не тільки з кольором.

Дивіться також: Позашляховики, кросовери і пікапи на автосалоні в Детройті

У 1996 році Форд, прагнучи привернути увагу до нової версії Mustang SVT Cobra, звернувся до провідної компанії-виробника BASF з пропозицією винайти для своєї нової машини колір, який буде поєднувати в собі … зелені, сині, коричневі, чорні, золоті, фіолетові кольори, в залежності від кута заломлення світла. Диво сталося – хіміки BASF зробили те, про що просив Ford. Правда, Форд фарбував свої автомобілі в новий колір тільки протягом першого модельного року, потім перейшов на звичні та спокійні відтінки.
Подібно технології ChromaFlair, при виробництві фарби використовувалися алюмінієві частинки, але не вкриті магнієм, що надавало оттеку більшою матовості. До 2004 року Форд відновив використання фарби ChromaFlair, але у відтінку Mystichrome. Цей містичний хром також міняв кольору, відтіняючи шкіряний салон Кобри.

7. Audi R8 Chrome Edition

10 автомобілів, чия яскраве забарвлення видно навіть з космосу

Якщо виникає питання про те, чи здатні виробників автомобільних лакофарбових покриттів винайти «щось жахливе», відповідь буде ствердною. Це стосується моделі Audi R8, яка втратила свою технічну привабливість після повного покриття хромованою фарбою. Машина стала схожа на НЛО і була продана на благодійному аукціоні. Покупець обіцяв, що залишить її в підземному гаражі з увімкненими фарами до кінця своїх днів.

8. Dodge ChallengerBack

10 автомобілів, чия яскраве забарвлення видно навіть з космосу

Зелений Dodge ChallengerBack, що з’явився в 1970-х роках, продовжує викликати захоплення своїм незвичайним кольором переходом – із зеленого кольору в чорний. Сьогодні випускаються нові автомобілі в колірній палітрі першого Доджа, і всі так само швидко знаходять свого покупця.

9. BMW E36 M3Dakar Yellow

10 автомобілів, чия яскраве забарвлення видно навіть з космосу
Жовтий Даккар не був ексклюзивною моделлю в лінійці BMW E, але саме темно-жовтий колір асоціюється зі спортивними седанами німецького виробника. І цей відтінок підходить до BMW E36 M3 найкраще.

10. Rolls-Royce Dawn

10 автомобілів, чия яскраве забарвлення видно навіть з космосу
Спеціальна програма Rolls-Royce дозволяє потенційним покупцям замовляти практично будь-який колір, який вони хочуть. Модель Rolls-Royce Dawn, виготовлена для Майкла Фьюкса, покрита кольором ніжного рожевого флокса, який так подобається замовнику. З космосу квітковий Ролс Ройс також помітний…

Автор: Сергій Василенков