Штраф за порушення ПДР на залізничних переїздах буде піднято до 5 тис рублів

257

5 тис. рублів, новий штраф за порушення ПДР на залізничних коліях

Міністерством транспорту в уряд РФ був внесений проект закону, згідно з яким за порушення ПДР на залізничних переїздах штраф буде піднято до 5 тис. рублів. За даними tass.ru про це повідомив заступник міністра транспорту Алан Лушников в ході засідання колегії Ространснагляду.

Цитата заступник міністра транспорту: «Законопроект міністерством розроблено, узгоджено з усіма і внесений в уряд, про збільшення штрафу для водія до 5 тис. рублів. Сподіваємося, що найближчим часом цей законопроект буде розглянутий урядом і внесений в Державну Думу».

Дивіться також: За три порушення ПДР поспіль будуть позбавляти прав

Нагадаємо нашим читачам, що незважаючи на досить суворе покарання за порушення правил дорожнього руху на залізничних переїздах, позбавлення права керування ТЗ на строк від трьох до шести місяців (при повторному порушенні частини 1 статті 12.10 можна позбутися прав на один рік), грошовий штраф не настільки великий і складає 1 тис. рублів.


Стаття 12.10. Порушення правил руху через залізничні колії

  • 1. Перетин залізничної колії поза залізничного переїзду, виїзд на залізничний переїзд при закритому або закривається шлагбаумі або при заборонному сигналі світлофора чи чергового по переїзду, а також зупинка або стоянка на залізничному переїзді –
  • тягне за собою накладення адміністративного штрафу в розмірі однієї тисячі рублів або позбавлення права керування транспортними засобами на строк від трьох до шести місяців.

  • 2. Порушення правил проїзду через залізничні переїзди, за винятком випадків, передбачених частиною 1 цієї статті, –
  • тягне за собою накладення адміністративного штрафу в розмірі однієї тисячі рублів.

  • 3. Повторне вчинення адміністративного правопорушення, передбаченого частиною 1 цієї статті, –
  • тягне за собою позбавлення права керування транспортними засобами на строк один рік.

    Таким чином, після прийняття поправок в КоАП (ч. 1 ст. 12.10), штраф зросте в п’ять раз, це на думку розробників проекту має допомогти задуматися водіям про необхідність порушення правил переїзду залізничних колій.

    Дивіться також: Водій УАЗ вистрибнув за секунду до зіткнення з поїздом: Відео

    Незважаючи на те, що подібні пропозиції про збільшення суми штрафу лунали кілька років тому, останнє велике ДТП на залізничних коліях у Володимирській області стало відправною точкою впровадження законопроекту.