Новий рекорд: у чергах на виїзд з білорусі зібралося майже 2 500 фур

68

У вівторок ми повідомляли, що на виїзд з білорусі майже зникли черги, як сьогодні, в четвер, ситуація змінилася до невпізнання. За два дні черга зросла в 8 разів! у “прикордонкомітеті” повідомили – в пунктах пропуску проходило оновлення митної системи.

У підсумку на цей момент близько 2,5 тисяч великовантажів очікують виїзду з білорусі на кордоні з країнами євросоюзу.

Найбільш завантаженим пунктом пропуску вранці п’ятниці стали “козловичі” на польському напрямку – 500 фур. У ” брузгах “коштує близько 150 великовантажів, в” берестовиці ” чекають оформлення 76 машин.

На литовському напрямку очікують виїзду 1248 великовантажів: в “кам’яному лозі” накопичилося 350 фур, в “відзах” – 85, в “котловке” – 300. Вантажоперевізники стоять так само в пунктах пропуску “беняконі” (250) і “привалка” (253).

На латвійському кордоні в “григорівщині” очікують 150 машин, в “урбанах” – 170.

Білоруська сторона неодноразово заявляла, що сусіди не виконують домовленості про допуск і оформлення транспорту, і цим пояснювали скупчення вантажівок перед білоруськими пунктами пропуску, пише sputnik.

В останні дні черги на кордонах помітно підросли – так, вранці 6 жовтня, у всіх пунктах пропуску в черзі на виїзд в єс знаходилося трохи більше 300 великовантажів.

Стежити за актуальною інформацією на кордоні можна на офіційному сайті цпк білорусі.

Коментар “прикордонкомітету”:

За минулу добу в пунктах пропуску проводилося оновлення митної системи, що вплинуло на скупчення вантажного транспорту перед пунктами пропуску.

Зараз оформлення транспортних засобів повністю відновлено і здійснюється в штатному режимі.

доповнено 16:15

Читач автогродно повідомив, що зараз стоїть у черзі на вантажівці в бік пп “брузгі” з боку білорусі.

“рух зупинився, ніяких зрушень. Далекобійники кажуть, що зі зворотного боку руху теж немає, черга наблизилася до сокулки”, – розповів читач.