Автоваз назвав ціни і дату виходу niva і grand niva

77

«автоваз”, намагаючись слідувати лінії розвитку світового автопрому і залишатися при цьому в межах «бюджетного коридору», постійно працює над модернізацією власних автомобілів і створенням нових. Не так давно виробник анонсував вихід оновленої niva і вказав її орієнтовну вартість.

Оновлена niva

Строго кажучи, новий автомобіль був представлений вже давно, а його вихід у світ повинен був відбутися в 2022 році. Враховуючи ж сформовану непросту обстановку, випуск нової моделі перенесли на кінець 2024 року. Передбачається, що першою вийде niva, а через рік-два з’явиться grand niva , довгобазна версія. Ціни на них складуть приблизно 1-1,4 мільйона рублів і 1,7 мільйона рублів відповідно.

Lada niva отримає абсолютно новий зовнішній вигляд, для автомобіля не буде використовуватися дизайн концепту 4х4 vision, представлений в москві в 2018 році. Про дизайн поки що нічого не відомо, тому можна орієнтуватися тільки на приблизно зроблені рендери. Відомо, що частина дизайну буде запозичена у lada xray, інші ж його елементи перекочують з класичної «ниви», так що модель збереже впізнавані риси. Цілком можливо, що і від lada niva legend дістануться якісь деталі. Niva стане абсолютно новим автомобілем, і цілком ймовірно, що його виділять в суббренд, що розвиває власну лінійку кросоверів і позашляховиків. Також його збираються реалізовувати на міжнародному ринку, що дає певну надію на підвищення якості.

Нова платформа

Основою для niva стане розроблена інженерами renault платформа cmf-b. Її створювали спеціально для використання дочірніми брендами з упором на деяке здешевлення. Її вже застосовують в “логанах«, але до автомобілів captur, побудованих на cmf-a,» ниві” буде далеко. Завдяки тісній співпраці з renault, є великий шанс на уніфікацію з “дастерами”, тому цілком можна очікувати появи нової повнопривідної трансмісії, що розподіляє крутний момент між колесами в залежності від характеру дорожнього покриття і ступеня пробуксовки.

Виходячи з того, які силові агрегати використовуються в моделях renault і dacia на поточний момент, цілком можна припустити їх наявність у нової «ниви». Це атмосферний бензиновий мотор об’ємом 1,6 літра і потужністю 114 «коней», а також турбований двигун об’ємом 1,3 літра. Перший встановлюється в початкових комплектаціях, а другий – власна розробка renault. Його ставлять на кросовери arkana, а також на російську версію duster ii.

Про салон, так і про інші деталі, виробник поки що не поширюється. З огляду на модельний ряд обох виробників, складно очікувати занадто великого комфорту від досить бюджетної машини. Може бути, салон і буде досить зручним, але навряд чи з ухилом в занадто великий комфорт. Правда, є шанс на отримання в базовій комплектації додаткових булочок, якими зараз можуть похвалитися навіть представники «бюджету». Дуже може бути, що вітчизняні водії отримають якщо не в базі, то в якості опцій камеру заднього виду, пристойний екран мультимедіа, клімат-контроль, електронних помічників і системи безпеки.