Зміни в ПДР: коло знову став головним

426

Змінено правила руху по круговим перехресть

Цього логічного рішення Уряду по всій видимості з нетерпінням чекали багато автомобілістів Росії. Дмитро Медведєв підписав постанову, яка змінює черговість проїзду перехресть з круговим рухом. Таким чином, правила дорожнього руху доповнено новим пунктом, що встановлює пріоритет проїзду перехрестя з круговим рухом.

Увага! Уъезжая на перехрестя з круговим рухом, водій повинен пропустити автомобілі, що рухаються по колу. В’їжджаючи на коло – поступаємося дорогу. Рухаючись по колу – маємо перевагу перед іншими учасниками руху.

“13.111 . При в’їзді на перехрестя, на якому організовано круговий рух і який позначений знаком 4.3, водій транспортного засобу зобов’язаний дати дорогу транспортним засобам, що рухаються по такому перехрестя.”.

Нагадуємо всім автолюбителям, що штраф за ненадання переваги на круговому русі у відповідності зі статтею 12.13 (Невиконання вимоги Правил дорожнього руху дати дорогу транспортному засобу, який користується переважним правом проїзду перехресть) становить 1.000 рублів.

Дивіться також: Нові правила проїзду перехресть з круговим рухом

Як ми писали раніше, суть змін полягає в уніфікації правил по країні з світовими і європейськими нормами. Це вкрай важливе і корисне зміна в ПДР, яке припинить плутанину і створення аварійних ситуацій на складних ділянках доріг з круговим рухом. Дивно, що така невелика зміна правил дорожнього руху підготовляли так довго. Можливо, свою роль зіграло мале поширення кругового руху в містах Росії.

Зміни в ПДР: коло знову став головним

Схема проїзду подібних перехресть непогано плутала водіїв, адже за тих обставин, коли на круговому русі відсутні знаки 2.4 «Поступіться дорогу», для автомобілів, що знаходяться в цей момент на колі діє принцип «перешкода праворуч», який свідчить про те, що в тому числі і стосовно до автомобілістам, що рухається по колу, вони повинні поступитися водіям, які в’їжджають на круговий рух праворуч по ходу руху.

Але також існує інший алгоритм дій, коли перед круговим рухом встановлений знак «Поступися дорогою». Відповідно перевагу в проїзді з’являється для тих водіїв, які перетинають перехрестя з круговим рухом.

Кілька варіантів проїзду перехресть плутало автомобілістів з-за чого відбувалися часті ДТП.

Підписаним постановою Правила доповнено новим пунктом 13.111, що встановлює пріоритет проїзду перехрестя з круговим рухом. Скориговані норми, що визначають порядок проїзду нерегульованих перехресть. Кореспондуючі зміни внесені в пункт 13.11 Правил, третій абзац пункту 13.9 Правил виключений.