Чергова вантажівка: модельну лінійку ford може поповнити ще один пікап

71

Продажі автомобілів бренду ford на домашньому ринку протягом останніх п’яти років поступово знижуються. Найпомітнішим став спад за підсумками “ковидного” 2020 року: дилери реалізували в сша 1 929 298 автомобілів, що майже на 16% менше, ніж роком раніше. У поточному році у бренду поки як і раніше «мінус»: за перші дев’ять місяців клієнти купили 1 321 653 екземпляри, що на 7% менше, ніж у січні-вересні минулого року.

на фото: ford maverick

Нагадаємо, компанія продовжує реалізацію своєї стратегії, поступово позбавляючи модельний ряд від «легковиків» – седанів і хетчбеків, замість них фокусуючись на кросоверах, позашляховиках, а також пікапах. Так, у відставку вирушили в тому числі fiesta, focus, fusion, а в списку відносно недавніх новинок значаться рамний позашляховик bronco, кросовер bronco sport і компактний пікап maverick.

Вантажівка була представлена на початку минулого літа. В його основу лягла платформа с2, знайома по ford focus. Нагадаємо, відстань між осями у компактного пікапа становить 3076 мм, а довжина – 5072 мм (для порівняння, у середньорозмірного ford ranger цей габарит більше, він дорівнює 5354 мм). У ford maverick дорожній просвіт варіюється в діапазоні від 210 до 218 мм (в залежності від версії), а допустима маса причепа на буксирі – від 907 до 1814 кг вантажопідйомність вантажівки становить 680 кг, внутрішня довжина кузова – 1382 мм.

Як виявилося, ford зараз думає про розробку чергової новинки: її роль може виконати пікап, який за габаритами буде менше ніж компактний пікап maverick. Про це повідомляє видання muscle cars and trucks з посиланням на операційного директора компанії хау тай-тана. Передбачається, що такий автомобіль буде призначений для ринків країн південної америки і південної африки.

Представник компанії не став розповідати про майбутній автомобіль докладніше. Він лише зупинився ще раз на гібридній “начинці”, якою оснащується ford maverick, зазначивши, що вона дозволить клієнтам економити чимало грошей. Не виключено, що новий маленький пікап бренду теж буде рухатися за рахунок гібридної силової установки.

У гібридної системи maverick немає можливості заряджатися від зовнішнього джерела. Такі автомобілі можуть бути тільки передньопривідними. В основі установки знаходиться працюючий по циклу аткінсона бензиновий «атмосферник» об’ємом 2,5 літра з віддачею в 164 к.с. (максимальний крутний момент – 210 нм). Він працює в тандемі з 128-сильним електромотором (235 нм), до складу системи також входять батарея і електромеханічний варіатор. Сукупна потужність дорівнює 194 к. С.

Виробництво ford maverick стартувало в влітку 2021-го, а перші пікапи надійшли до дилерів марки в кінці вересня. В цілому на модель зібрали понад 100 тис.попередніх замовлень. Відзначимо, на сьогоднішній день бестселером бренду залишається ford f-150. Правда, поки у повнорозмірної вантажівки зберігається “мінус”: за перші вісім місяців 2021-го американці купили 471 667 шт., що майже на 8% менше, ніж за січень-серпень минулого року.