Bmw готує наступника свого “зеленого” компакта i3: перше зображення

60

Bmw i3 став першим серійним електромобілем німецького бренду, його виробництво було налагоджено в 2013 році. Піковим для моделі на європейському ринку став 2019 рік: клієнти за вказаний період купили 31 604 одиниці. Потім, в «ковидному» 2020-му, дилерам вдалося продати 23 361 шт. (на 26% менше, ніж роком раніше). У поточному році знову намітилася позитивна динаміка: за січень-серпень «електрохетч» розійшовся тиражем в 14 957 примірників (на 25% більше, ніж за перші вісім місяців 2020-го).

на фото: актуальна версія bmw i3

Раніше передбачалося, що» зелений ” компакт піде в минуле: ходили чутки, що 2024 рік стане останнім для нинішньої моделі bmw i3. Також у змі з’являлися згадки про те, що назву віддадуть іншій моделі: передбачається, що так буде називатися повністю електрична версія седана bmw 3 series. Офіційного підтвердження цієї інформації поки не надходило.

Однак передача імені не виключає того, що у нинішнього bmw i3 все-таки буде наступник. За попередніми даними, модель залишиться компактним однооб’ємником виключно з електричною начинкою. Очікується, що модель з’явиться в 2025 році. Звичайно ж, поки ніякої інформації про те, як буде виглядати новинка баварського бренду, немає. А значить, у художників є можливість представити на суд інтернет-користувачів свій варіант зовнішності її зовнішності. Черговим рендером з нами поділилося видання motor.es.

рендер наступника bmw i3

На те, що у актуального i3 надалі, можливо, буде наступник, в bmw натякнули ще за допомогою концепту i vision circular, який був представлений минулого місяця в рамках міжнародного автосалону в мюнхені. Судячи з рендеру, майбутня новинка може отримати чимало від показаного раніше шоу-кара. Форми представленого автомобіля вже ближче серійним і чимось вона дійсно нагадує bmw i3, проте це поки лише «перший погляд».

концепт bmw i vision circular

Художник вважає, що у наступника i3 буде таке ж оформлення передньої частини, як у концепту. Нагадаємо, його не наділили фірмовими величезними “ніздрями”, а замінили заглушкою, розташованою на місці традиційної решітки радіатора. Вона єдина з головною оптикою, має вигляд горизонтально розташованих “нирок” зі світлодіодними смугами, що йдуть в різних напрямках.

На відміну від концепту, у автомобіля на рендері є окремий дах (у шоу-кара вона скляна і являє собою єдине ціле з лобовим склом). Також у новинки, ймовірно, буде чотири стандартні двері зі звичайними ручками (у концепту двері розпашні). Салон будушего компакта поки не показали, відзначимо, у концептуального електрокара на передній панелі є великий тачскрін, що відповідає в тому числі за управління різними функціями авто; а показання приладів проектуються на скло у напрямку погляду водія.

Нагадаємо, однією з найближчих новинок баварського бренду стане спортивний універсал bmw m3 touring. Раніше компанія робилася кількома знімками корми майбутньої новинки, а пізніше ми публікували рендер цього автомобіля. Очікується, що модель буде представлена влітку наступного року.