Влада має намір саджати у в’язницю вже за першу п’янку за кермом

69

Міжурядова комісія під водством хуснулліна вирішила, що зниження кількості аварій з п’яними водіями за перші шість місяців 2021 року на 37% (до 5100) — це недозволено мало. Хоча, насправді, такі темпи зниження цього показника – справжнісінький рекорд всіх часів і народів в росії. Причому поставлений природним шляхом без всяких додаткових і кар для водіїв! але цей факт залишили за дужками.

Тому відомствам доручено сформулювати поправки до законодавства, які повинні, на думку уряду, остаточно залякати потенційних п’яних водіїв. Перш за все, чиновники хочуть ввести кримінальну відповідальність вже в разі першого «зальоту» в п’яному вигляді за кермом. Із застереженням»беручи до уваги ступінь сп’яніння”. Тобто, мабуть, починаючи з якогось рівня проміле алкоголю в крові, який вважатимуть особливо небезпечним.

Зараз допустима кількість спирту в видиху водія дорівнює 0,16 мг на літр повітря (0,3 грама на літр крові). За його перевищення в кпап передбачено позбавлення водійського посвідчення і штраф. Під кримінальне переслідування за п’яне водіння можна потрапити тільки повторно сівши за кермо в нетверезому вигляді — за статтею 264.1 кк рф.