Гибдд навчилася відстежувати машини в розшуку і зняті з обліку

61

Мерія москви виділила 180 млн руб. На розробку нового програмного забезпечення для управління дорожніми камерами. Це дозволить співробітникам гибдд за допомогою мобільного додатку «перехоплення» відстежувати і зупиняти для перевірки машини, що знаходяться в розшуку, зняті з обліку і зареєстровані на померлих громадян. Зараз таким автовласникам вдається уникати штрафів з камер.

На планшети інспекторів встановлять мобільний додаток, який дозволить патрулям підключитися до будь-яких дорожніх камер, виявити автомобіль, що знаходиться в розшуку, і зупинити його для перевірки. Зараз камери, розпізнавши на дорозі підозрілий транспортний засіб, направляють інформацію в єдину “диспетчерську”, звідти сигнал надходить дпс. На пересилання йде занадто багато часу, а додаток дозволить оперативно відстежувати і зупиняти порушників.

Наприклад, скандально відомий блогер едвард білл, який влаштував аварію з кількома постраждалими в центрі москви в квітні 2021 року, керував незареєстрованої audi, через що штрафи йому не приходили.

Також планується активніше використовувати можливості нейромережі. Наприклад, камера фіксує порушника пдр на зеленій lada granta з регіоном 99 і непрочитаним символом в знаку. Штучний інтелект зіставить дані (модель, марка і т.д.), і поєднання буде відновлено. Якщо буде приховано кілька символів, нейромережа запропонує цодд варіанти, і після перевірки і виявлення єдино вірного, матеріал передадуть в гибдд для формування «листи щастя».

Ефективність нового софта буде залежати від кількості співробітників дпс, здатних з ним працювати, відзначають експерти.