Співробітники гибдд зможуть підключатися до будь-яких дорожніх камер з планшетів

52

Тендер на розробку програми розмістив московський центр організації дорожнього руху (цодд). Додаток стане частиною модернізації діючої системи»перехоплення”. Воно повинно прискорити упіймання порушників, яким на сьогоднішній день нерідко вдається уникнути покарання через складність процесу.

Так, на сьогоднішній день підозрілі машини розпізнають комплекси в автоматичному режимі. Вони відправляють дані в диспетчерську, а звідти вони перенаправляються в дпс, що займає занадто багато часу.

Додаток дозволить співробітникам оперативно відлежувати незареєстровані або зняті з обліку автомобілі, а також оформлені на неповнолітніх або померлих громадян і машини з помилками в реєстраційних даних. Крім цього, інспектори разом з приставами зможуть «ловити» злісних боржників.

З початку нинішнього року в москві виявили більше семи тисяч автомобілів з припиненою реєстрацією. Штраф за таке порушення становить 800 рублів.

Крім цього, нейромережі в камерах отримають нові можливості. Наприклад, вони зможуть розпізнавати частково закриті номерні таблички: зробити це вони зможуть, зіставивши видимі знаки, модель, марку і колір автомобіля. Якщо нерозпізнаних символів буде багато, нейромережа представить кілька варіантів і відправить їх на розгляд в гибдд.

Раніше стало відомо, що найбільше камер в росії стежать за дорогами республіки татарстан: в регіоні їх нарахували 4626 штук. На другому і третьому місцях опинилися москва і московська область з 4156 і 2339 пристроями відповідно.