Джеремі кларксон вибрав найкращий автомобіль 2021 року

62

За словами джеремі кларксона, спочатку toyota gr yaris нічим не вразив його. Екс-ведучий top gear вважав, що хот-хетч стане ідеальним варіантом для «недавно овдовілих бабусь, яким потрібен автомобіль для поїздок з подругами в бридж-клуб». Однак після особистого тест-драйву думка шоумена кардинально змінилася. Експерта вразила збалансованість шасі, а також керованість моделі незалежно від дорожнього покриття.

Премія motor awards, в рамках якої експерти вибирали найкращий автомобіль 2021 року, організована британськими виданнями the times і sunday times. На відміну від кларксона, представники журі визнали найкращою моделлю електрокроссовер ford mustang mach-e. Серед інших автомобілів експертна комісія відзначила land rover defender, hyundai ioniq 5, а також opel corsa і tesla model 3. Кращим виробником на думку британців став lotus. Що стосується toyota gr yaris, колегія журі поставила модель на перше місце в номінації»кращий хот-хетч”.

Toyota gr yaris представили в січні нинішнього року. “заряджений” хетчбек обладнали 1,6-літровим турбомотором потужністю 272 кінські сили і 360 нм. Разом з агрегатом модель отримала шестиступінчасту «механіку» і повнопривідну трансмісію gr-four з багатодисковою муфтою в задній осі і двома диференціалами torsen. До “сотні” хот-хетч розганяється за 5,5 секунд. Максимальна швидкість – 230 кілометрів на годину.

У росії toyota gr yaris офіційно не продається. Проте це не заважає ввозити хот-хетчі в приватному порядку. Одна з таких машин з’явився у продажу навесні. Привезений з європи автомобіль червоного кольору оцінили в п’ять мільйонів рублів.